Vés al contingut

Documentació sobre participació i dinamització juvenil

En aquest dies he recopilat diferents reculls de recursos, bibliografies, audiovisuals i pàgines webs en relació a la participació a nivell general i la dinamització juvenil d’una manera més concreta.

Recursos, webs i bibliografies:

El primer està publicat a Quaderns d’Animació i Educació Social, al nº 14 de juliol del 2011,  i recull un bon grapat de webs dedicades a la participació. Està elaborat per Ricard Català, professor a la UNED,

El segon, més extens i variat, té el nom Intervenció socioeducativa, dinamització i participació juvenil. Està elaborat pel Centre de Documentació Juvenil de la Direcció General de Joventut.

Audiovisuals

JO VAIG SER-HI. Relata una experiència socio-educativa amb adolescents, de 16 a 18 anys, de la ciutat de Girona que consisteix en construir coneixement, vivència, experiència i valoració de l’etapa de la Post-Guerra de la Guerra Civil Espanyola a través dels relats de vida dels protagonistes d’aquella època. El fil conductor d’aquesta experiència són les noves tecnologies (internet, audiovisuals, càmeres digitals, bloggs interactius), les quals facilitaran el procés per tal de generar continguts, imatges, videoreportatges i informació construïda a partir dels adolescents i joves que acull l’Associació Batibull.  Aquest projecte guardonat a la IV Edició dels Premis Nafent, de la entitat GREC

CULTURA I ART EN MOVIMENT . Projecte socio-educatiu a través del circ on els joves amb el suport de les famílies, formadors, artistes, veïns, entitats van ser el protagonistes d’un intercanvi internacional circense. Organitzat a l’Ateneu Popular 9 Barris a la ciutat de Barcelona a l’any 2009 va rebre el Premi del Jurat BCN ENLLAÇ 09 al millor intercanvi de l’any  del programa de “BCN Intercanvis Juvenils” gestionat per l’Agència de Relacions Internacionals del Casal d’Associacions Juvenils de Barcelona.

Pel·licules

Alhora aprofito i afegeixo dos clàssics molt interessants que permeten treballar a través de video-fòrum el concepte de la participació.

Rebel·lió a la granja

Sinopsi: Una nit, quan el granger se n’ha anat a dormir, tots els animals de la Granja decideixen lluitar contra el home que els maltracta. Els animals planegen una revolta per acabar amb la dictadura actual, es fan amb la granja, instauren les seves lleis i les seves pròpies normes, però no serà fàcil crear un nou sistema polític. Amb el temps els porcs seran els nous tirans, que crearan un sistema desapiadat i opressor…

Director: John Stephenson. Durada: 91’. País: Estats Units

Camí a la fama

Sinopsi: Un grup de joves de la classe obrera irlandesa volen formar una banda de soul. La idea parteix d’un jove que, quan acaba d’estudiar, surt en busca de musics i cants per formar la banda més treballadora del món.

Director: Alan Parker. Durada: 120’. País: Irlanda.

I en directe: Participar  participant

I en directe hem de visualitzar un dels més grans processos participatius i transformadors que estem vivint aquest díes.

http://acampadabcn.wordpress.com/

Categories

Joves, Participació

Etiquetes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: