Vés al contingut

Casal Jove Sense Joves

El canvi en el govern polític de la ciutat de Benicàssim (Comunitat Valenciana) fa que els joves organitzats a través de la cultura semblin més un problema que no un element articulador i transformador de la societat. I per tant, siguin expulsades les associacions juvenils del Casal Jove del municipi deixant el Casal Jove Sense Joves.

Veient el documental “Portadors de Somnis” ens queda clar que de situacions extremes es surt enfortit i que davant de situacions com aquesta s’evidencia la importància del treball educatiu i alhora que la unió de la ciutadania de manera horitzontal, autònoma i independent és la via per generar un societat critica i constructiva.

Sembla ser que el govern municipal de Benicàssim no ho creurà però  Models de Gestió Ciutadana d’equipaments juvenils i/o culturals de titularitat municipal són possibles. A Barcelona hi han el Casal Jove de Roquetes, el de Prosperitat i el de la Guineueta gestionat pels joves a través d’associacions juvenils arrelades al territori.

MANIFEST CASA JOVENTUT LA MARANYA BENICÀSSIM

Som conscients que nosaltres sols no anem a canviar res, però que res canviarà sense nosaltres! T’uneixes?

La censura ens va unir, ens va unir l’abús de poder sobre la voluntat ciutadana, la indignació, i ens va unir en il·lusió, en germanor…, en somnis. Ara, en menys de cinc mesos, la història es repeteix, ens expulsen del local. Un local on vam nàixer ,molts dels col·lectius, anys i anys enrere, un local que ens hem estima’t i hem omplert de vida. Ara hem de marxar, sense més raó que un altre atac desmesurat als moviments juvenils, a les consciències critiques, un altre atac fruit de la seua ràbia front a la nostra creixent il·lusió, un altre cop sobre la taula, per si algú dubta del seu poder.

Una setmana és el nostre termini per a abandona part de les nostres vides, part del nostre creixement i aprenentatge, els nostres records , la nostra vida des de fa més de cinc anys. Ataquen a la nostra dignitat sense miraments, a tots i cada u de nosaltres, ataquen directament a la nostra sensibilitat, a la nostra capacitat de creació. Volen esborrar-nos, suprimir la nostra història, part de la nostra vida, fer-nos invisibles.

Així que ens expulsen, sense miraments, del lloc públic que ens pertany a tots, que ens ha convertit en allò que som.Tot i així continuarem endavant com sempre hem fet, defensant allò que és just, creant i educant, amb un somriure…, com els companys que som.

No podran arrencar la il·lusió, no ho permetre’m.

Clica per adherir-te!

Més info:

http://lamaranya.org/

http://4gats.lamaranya.org/

http://esplai.wordpress.com/

http://estemvius.org/

2 pensaments sobre “Casal Jove Sense Joves Deixa un comentari

  1. Esclaridora entrada, Antonio, he de donar-te les gràcies per la teva difusió a la Maranya i el nostre projecte. Què la gent de Barna identifiqueu projectes com aquest com al que són és un alivi, doncs per aquest territori entre buròcrates i empresaris, ningú enten (o vol entendre) que la gestió legítima dels espais públics és millor si la gestionen els mateixos ciutadans de manera organitzada. Que això no és sectari, que es compatible amb l’accés públic i que fins i tot millora la qualitat dels serveis, aproximant-los.

    Estàs convidat, si vens al País Valencià en algun moment, a visitar-nos al local de La Maranya i ens coneixem.

    gràcies de nou.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: