Vés al contingut

Art, Cultura i Comunitat

Acció Artística Comunitaria del Col·lectiu Dinamo a Roquetes. c/Joaquim Valls amb c/Pla de Fornells

“Art, Cultura i Comunitat: elements per la construcció del comú” és el nom del Taller que hem realitzat a l’Escola d’Estiu de l’IGOP (Universitat Autònoma de Barcelona) en Jaume Gatell, en Marcel·lí Puig i jo l’Antonio Alcántara.

Quan vam començar a pensar i dissenyar aquest taller, ens varem formular un seguit de preguntes, a les quals era molt  complicat donar resposta des d’un laboratori o des d’un format d’aprenentatge més acadèmic.

Van pensar en generar un  espai fresc i dinàmic on assegurar un atmosfera distesa, creativa. I així, construir el coneixement de manera col·lectiva i treballar plegats a partir d’experiències comuns que ens permetessin donar resposta als següents interrogants:

  • Paral·lelament a un increment de l’incertesa  s’està produint, des de la base mateixa de la ciutat, processos de  creativitat  que generen coneixement ?
  • Son els llenguatges  artístics nous  vehicles per la construcció individual i col·lectiva?.
  • El discurs sobre els  bens comuns, obra noves perspectives per un desenvolupament que posi en el centre a les persones?.

Convençuts que sols, individualment, és molt difícil obrir el futur, anem a la recerca de la creativitat, del treball col·lectiu, de la generació de coneixement.  Entre l’estat i el mercat s’obren noves possibilitats per a la creativitat, per a la construcció de coneixement, per un futur  més engrescador, on tots i totes i tenim un paper a jugar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: