Vés al contingut

Documental que explica la creació del barri de Canyelles (1975-1978)

Aquest documental és una joia de la memòria històrica dels 9 Barris. Recull com es va crear el barri de Canyelles, quines eren les condicions en les que vivia el veïnat, quines van ser les seves lluites, com es van organitzar i quins eren els seus reptes de futur. Un document imprescindible per explicar als més joves que els barris són com són per uns motius concrets.

Es interessant destacar com platejaven a l’any 75 , allò que deien “el problema català”. Quines forces i quines ganes de construir des de les classes populars i des del respecte. M’ha fet recordar el mural que hi ha a la entrada del mateix barri des de fa uns deu anys que diu “Defensem la nostra llengua”. Un mural que veiem els fills de immigrants que havíem arribat al barri i ens feia pensar. Ens feia pensar que havien opressors i que nosaltres teníem moltes coses en comú amb els oprimits que parlaven català i eren treballadors com nosaltres.

El mural de Canyelles que encara en fa pensar a molts

 

5 pensaments sobre “Documental que explica la creació del barri de Canyelles (1975-1978) Deixa un comentari

  1. Hola, en que archivo se ha encontrado este video? El original parece hecho en película super-8 o 16mm. Sabes si aún existe y si ha sido recuperado?

    Gracias!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: