Una fantázztica idea d’inclusió social demostra que l’art sí que pot
Una piulada de Lola Renau m’enviava aquesta interessant informació.
El circ Fantázztico, nascut de la comunitat de Cocorí de Pérez Zeledón (Costa-Rica), és una evidència més de que la cultura resol problemes socials, amb inusitada eficiència. Va néixer el 2001 a Pérez Zeledón, va començar a presentar el 2006 i va realitzar la seva primera gira a Europa el 2007, i ara és un grup consolidat que participa en festivals nacionals i internacionals.
El documental narra el seu periple des de les primeres presentacions fins ara. “Vam començar el treball amb nens i joves com un projecte preventiu i per això va néixer el circ“, explica Roland Spendlingwimmer, coordinador de l’Associació Vida Nova, encarregada del projecte.
“El circ i totes les arts tenen una força enorme, transformadora, en la part personal dels nens i joves, però també a la part d’un creixement amb valors de solidaritat i convivència“, afegeix Spendlinwimmer.
A més de la gira que mostra el documental, el Circ Fantazztico va visitar Mèxic el 2008 i Europa el 2007. Així mateix, l’agrupació va guanyar el tercer lloc en la Convocatòria d’Experiències en Educació Artística, Cultura i Ciutadania, convocada el 2009 pel Ministeri de Cultura i Joventut (MCJ), el Ministeri d’Educació Pública (MEP) i l’Organització d’Estats Iberoamericans per l’Educació, la Ciència i la Cultura (OEI). El fons Proartes també els va recolzar en la convocatòria 2009-2010, sobre la base del projecte “Democratització circense”.
Categories