Vés al contingut

L’Ajuntament de Barcelona vol desnonar el Banc Solidari d’Aliments de Ciutat Meridiana

El consistori no dóna cap alternativa i el veïnat convoca una concentració de suport el dilluns 23 de desembre a les 8h per aturar-ho. El veïnat diu que esta disposat a resistir encara “que enviïn els antiavalots o l’exèrcit”. El Banc Solidari d’Aliments està situat en Av. Rasos de Peguera 232-240.

El Banc d’Aliments està situat on l’ajuntament vol instal·lar un Fab-Lab -Centre Cultural d’última generació amb fotocòpies làser en 3D-. Davant de la situació que està patint el barri l’Associació de Veïnes conjuntament amb l’Associació 5oox2o, i l’Assemblea 15-M de Nou Barris el van ocupar durant el mes d’agost passat i van arribar a un acord per la gestió i el trasllat amb l’Ajuntament. Ara s’ha d’instal·lar la maquinària i el govern municipal vol treure el Banc d’Aliments sens cap alternativa.

L’Associació de Veïnes ha fet una crida a les xarxes socials on explica la seva situació. L’Ajuntament s’havia compromès a facilitar un local en la Plaça Roja del mateix barri per a que es pugues traslladar el Banc d’Aliments. En aquest acord, el veïnat es comprometíem a abandonar el local de Rasos de Peguera el 21 de desembre i continuar autogestionant el banc d’aliments a la plaça Roja fins que s’obrís el local definitiu fins que passes a ser gestionat per l’ajuntament o altra entitat.

El veïnat resistirà encara que els “enviïn els antiavalots o l’exèrcit”

L’AVV explica que hi ha dos entitats que opten a fer-se càrrec del banc d’aliments, que són DISA i Creu Roja. Encara estan pendents de reunions i per tant el procés pot durar coma mínim de dos a tres mesos. Per tant la gestió de l’AVV seria limitada i de transició, mentre es dugués a terme el traspàs, i perquè en cap moment els veïns es quedessin desemparats .

La resposta de l’ajuntament és que no estan disposats a cedir el local de la plaça Roja a l’AVV, i que el que proposen és que treguin tots els aliments i deixem el local lliure per a aquest dilluns 23 de desembre. En Filiberto Bravo de l’AVV explica que aquesta informació on es trenca l’acord la van rebre el divendres 21 de desembre. “Que ens fiquem els aliments al local de l’AVV ens diuen des de l’Ajuntament” explica el Filiberto. “3 tonelades de menjar són impossibles de col·locar i gestionar en el local de l’AVV“, diu. “Trenquen el  compromis que han adquirit i obliden la responsabilitat política que tenen des de l’ajuntament sobre les necessitats d’alimentació del barri, això és una falta de respecte i una agressió bestial. Deixen sense aliments bàsic a un munt de famílies“, conclou.

La resposta del veïnat és que “ens hauran de treure a la força tot i que ens manin els antiavalots o l’exèrcit”. “És un crim que tal com està la zona , amb la precarietat i la falta de recursos alimentaris abandonem als veïns”. L’Avv fa una convocatòria i un crit d’auxili pel el dilluns 23 desembre a les 8h davant del Banc Solidari d’Aliments a Av. Rasos de Peguera 232-240.

Per a més informació: AVV Ciutat Merdiana

Cartell convocant fet des del veïnat

Solidaritat Banc Aliments Ciutat Meridiana

5 pensaments sobre “L’Ajuntament de Barcelona vol desnonar el Banc Solidari d’Aliments de Ciutat Meridiana Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: