Vés al contingut

Ateneus de plàstic

A l’agost del 2013 els veïnat de Ciutat Meridiana okupava, per a fer un banc solidari d’aliments, l’edifici destinat al Fab Lab o Ateneu de Creació.  Tot un discurs i pràctica de com el veïnat vol construir la cultura i la societat des de valors cooperatius. Una acció que ha donat molt a parlar. Aquí comparteixo un text d’Oriol Agulló que aprofundeix sobre el tema al setmanari La Directa nº348. El pots descarregar aquí.

Ateneus de Plàstic

“Hi ha soroll de màquines, però les portes són tancades. Moltes veïnes ho desconeixen, però l’antiga fàbrica de cintes de Gabriel Benet Campabadal, situada al barri barceloní de les Corts, s’ha remodelat per acollir un centre de fabricació digital impulsat per l’Àrea d’Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Barcelona. Convertir la ciutat en un referent Smart té un preu i el consistori ha decidit promoure l’emprenedoria i fer que els barris siguin més productius teixint una xarxa d’equipaments públics de ‘nova generació’. Però, qui els ha demanat? Per què no es donen més recursos al veïnat per cobrir les necessitats del barri en lloc de crear nous equipaments?”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: