Vés al contingut

Un lloc on tothom ensenya i on tothom aprèn

Dilluns, 28 d’abril, la revista Quaderns d’Animació i Educació Social celebra el desè aniversari amb una jornada plena d’activitats a l’Institut Ribot i Serra, de Sabadell. Nascuda l’any 2004, durant aquests 10 anys s’ha convertit en una revista digital de referència per al món de l’animació sociocultural, l’educació popular i l’educació social. A la web es poden trobar des d’articles d’investigació universitària fins a experiències d’acció sociocultural impulsades des dels mateixos moviments ciutadans i tot complementat amb recomanacions de llibres, blogs i audiovisuals d’entrevistes amb professionals o membres de diferents projectes.

natalia rak
Graffiti de NAtalia Rak. Imatge utilitzada per l’aniversàri.

La revista ha estat durant aquests 10 anys un punt de trobada i de creació d’alternatives. En paraules del seu editor, Mario Viché, “estem vivint en temps de crisi social i econòmica, però també de creativitat i revaloració de valors com la solidaritat, la inclusió o la cooperació”. Des de la revista, continua, pretenen sumar-se “a la coordinació de xarxes, al treball col·laboratiu i a la creació de sinergies per una acció solidaria i transformadora”, on la ciutadania, segons aquest editor, sigui impulsora i protagonista.

Festa tertúlia per celebrar els 10 anys de la revista

Amb motiu del 10è aniversari de la revista, s’organitzaran una sèrie de festes tertúlia en diferents ciutats. La primera serà el dilluns 28 d’abril a les cinc de la tarda a l’Institut Ribot i Serra, on es realitza el cicle formatiu de grau superior d’animació sociocultural.

L’acte tindrà una tertúlia amb presència de professionals del món de l’animació sociocultural de tot Catalunya com Xavier Úcar, Pilar Figueres, Jordi Sora o Pilar Cobo, entre d’altres. També es connectarà en directe amb Madeira per parlar amb professionals en l’àmbit internacional com Albino Viveiros o Ramiro González des de l’Argentina.

La jornada continuarà amb una timbalada feta per l’alumnat del mateix institut, un projecte especial on els joves fan reciclatge i construeixen els seus propis instruments. Continuarà amb la presentació de projectes d’animació turística i de l’Associació Secunde Asajas, una entitat per l’animació sociocultural i l’acció socioeducativa.

Nous àmbits d’intervenció

El professor de l’institut i autor del blog #Ineditviable José Luis González explica que “és una gran oportunitat per donar a conèixer la revista i per fer-ne partícip l’alumnat del cicle formatiu”. González és un professor que contínuament cerca noves maneres d’aprendre col·lectivament, seguint, tal com comenta, aquella premissa de Paulo Freire del “tothom ensenya, tothom aprèn”. “També volem presentar els projectes TIC de difusió turística”, comenta González, que creu que tant l’animació com la revista són més vives que mai “i cada dia s’obren nous àmbits d’intervenció”.

La propera festa tertúlia se celebrarà el dimecres 7 de maig a la una del migdia a la Facultat d’Educació de la Universitat de València. Hi seran presents destacades professionals en l’àmbit de l’animació com María Luisa Monera, Ricard Català, Carles Monclús o Xavier Bascuñan.

Article aparegut a La Directa el 24/04/2014

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: