Vés al contingut

[Repor] Graffiti: L’art ingovernable

Reportatge publicat al Setmanari La Directa que fa un recorregut des dels inicis del ‘graffiti’ a la Barcelona dels anys 80 fins a la visió dels pintors i les pintores actives a l’actualitat. Coneixerem el jovent pioner d’aquest llenguatge artístic, les seves motivacions, el seu punt de trobada a la parada de metro de la plaça Universitat de la ciutat comtal… Parlarem de la repressió, encara no explicada, que van viure el 1991 i de com viuen avui dia el món del ‘graffiti’ alguns d’ells, encara actius. repor_Graffiti_art_Ingovernable_Directa

“El món del graffiti sempre ha estat envoltat d’un halo de misteri. Qüestions com per què es pinta, què se sent, què es vol expressar, etc. acompanyen tota persona que sent curiositat i s’apropa a aquest llenguatge artístic. La resposta, la podem trobar en les mateixes necessitats quemouen altres disciplines: expressar-se, sentir reconeixement, sortir de l’anonimat, fer història, deixar constància del pas pel món… però, segurament, encara n’hi ha més. El graffiti va acompanyat d’una condició transgressora, trencadora de límits i combativa. Una característica que defineix la seva idiosincràsia és la il·legalitat. Voler acceptar el graffiti sense la seva essència d’il·legalitat és no entendre una de les seves motivacions principals.”

El pots descarregar sencer aquí: Graffiti: L’Art ingovernable. La Directa nº354. Març del 2014

Pots veure el vídeo de la notícia aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: