Vés al contingut

“Vent i Sorra”: Joventut, experiència i recerca d’alternatives a l’espai públic

Quan l’arquitectura ha tocat sostre després de la febre del totxo, la proposta del Certamen d’Activació Sociocultural (elCASC) fomenta una cara de la recuperació i millora dels centres històrics a partir de la participació dels propis veïns al casc antic del municipi de Villena a Alacant .

Joventut, experiència i recerca d’alternatives a l’espai públic van compondre els trets denominadors dels deu dies del certamen que es realitzà a l‘agost del 2014. L’oferta, dividida en tallers didàctics dirigits al públic general, barreja sostenibilitat, patrimoni, educació social, paisatge sonor i cartografia per traslladar tota la teoria de la disciplina a la seva posada en pràctica al carrer.

En aquest marc el Col·lectiu Negatius Urbans amb Gres (Grup de Recerca d’Educació Social) van desenvolupar el projecte “Vent i sorra”, un migmetratge que reflecteix aspectes de la vida quotidiana al barri de la Pedrera i que ha permès que “persones estigmatitzades passin a ser l’essència d’alguna cosa, a més de sentir-se part de elCasc i també de Villena”, segons els seus promotors. El projecte s’ha treballat des de febrer, i segons es dlinamitzadors “realitzant dinàmiques amb els habitants del barri , com cinemes d’estiu o càstings, per tal de vincular-los al projecte”. Finalment es van presentar més de 40 actors , que són els protagonistes.

Aquest projecte l’hem conegut gràcies a un preciós mail de Esteban Galindo. Col·lega i membre de Negatius Urbans i fa anys alumne de pràctiques d’Animació Sociocultural a l’Ateneu Popular 9Barris a través el Ins Salvador Seguí . Un crac . Les fotos són de Negatius Urbans.

2 pensaments sobre ““Vent i Sorra”: Joventut, experiència i recerca d’alternatives a l’espai públic Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: