“Vent i Sorra”: Joventut, experiència i recerca d’alternatives a l’espai públic

Quan l’arquitectura ha tocat sostre després de la febre del totxo, la proposta del Certamen d’Activació Sociocultural (elCASC) fomenta una cara de la recuperació i millora dels centres històrics a partir de la participació dels propis veïns al casc antic del municipi de Villena a Alacant .
Joventut, experiència i recerca d’alternatives a l’espai públic van compondre els trets denominadors dels deu dies del certamen que es realitzà a l‘agost del 2014. L’oferta, dividida en tallers didàctics dirigits al públic general, barreja sostenibilitat, patrimoni, educació social, paisatge sonor i cartografia per traslladar tota la teoria de la disciplina a la seva posada en pràctica al carrer.
En aquest marc el Col·lectiu Negatius Urbans amb Gres (Grup de Recerca d’Educació Social) van desenvolupar el projecte “Vent i sorra”, un migmetratge que reflecteix aspectes de la vida quotidiana al barri de la Pedrera i que ha permès que “persones estigmatitzades passin a ser l’essència d’alguna cosa, a més de sentir-se part de elCasc i també de Villena”, segons els seus promotors. El projecte s’ha treballat des de febrer, i segons es dlinamitzadors “realitzant dinàmiques amb els habitants del barri , com cinemes d’estiu o càstings, per tal de vincular-los al projecte”. Finalment es van presentar més de 40 actors , que són els protagonistes.
Aquest projecte l’hem conegut gràcies a un preciós mail de Esteban Galindo. Col·lega i membre de Negatius Urbans i fa anys alumne de pràctiques d’Animació Sociocultural a l’Ateneu Popular 9Barris a través el Ins Salvador Seguí . Un crac . Les fotos són de Negatius Urbans.
Categories
2 pensaments sobre ““Vent i Sorra”: Joventut, experiència i recerca d’alternatives a l’espai públic” Deixa un comentari ›