Vés al contingut

Veïns de Nou Barris tiren les tanques d’una obra per evitar que una plaça es converteixi en una font ornamental

Un grup de veïns van tirar al terra les tanques que havíen posat els operaris de l’ajuntament per iniciar les obres de recuperació d’una antiga font ornamental al parc de Pla de Fornells al districte barceloní de Nou Barris. El veïns denuncien que l’ajuntament no els ha informat de l’inici de les obres i que no ha atès les seves necessitats. La volen mantenir com està perquè és un espai de convivència i activitats. Diuen “estem fartes de no poder decidir com es transforma el nostre entorn i que l’ajuntament ens col·loqui una font que ningú vol”.  L’ajuntament vol realitzar les obres per no perdre una subvenció europea.

L’ajuntament tanca la plaça sense avisar …

parc pla fornells font (8)

… i el veïns decideixen treure les tanques …

… per continuar fent activitats i gaudint de la plaça.

Una font ornamental que els veïns no volen A la cantonada del carrer Portlligat amb el carrer Nou Barris hi ha una plaça. Està entre l’escola pública Antaviana, l’Escola Bressol Pla de Fornells i l’Ateneu Popular 9 Barris. Ha estat una plaça que sempre ha tingut una font ornamental amb un petit llac al mig.  El veïns el recorden sempre brut i ple de mosquits. Degut a les obres de l’Ateneu es va tapar amb ciment i es va instal·lar durant dos anys la carpa provisional que albergava el bar i les classe de circ. Ara que l’Ateneu ha tornat al seu espai habitual ha quedat el llac tapat i una esplanada de ciment molt gran. L’ajuntament obre la font ornamental de nou per no perdre una subvenció europea El veïnat no vol el llac de nou. El nou espai permet un ús més positiu pels infants i les famílies, alhora que no hi ha brutícia ni mosquits. Però sembla ser que l’Ajuntament no té la mateixa idea. Pròximament obrirà la plaça per recuperar la font què hi és soterrada. Les diferents entitats veïnals han començat una iniciativa perquè es mantingui aquesta plaça com a tal sense font. Per a elles és evident que la plaça té més utilitat ara que abans. El veïnat denuncia que les raons de l’Ajuntament per mantenir el projecte de la font són simplement econòmiques. Felipe H., un dels portaveus del veïnat de Roquetes explica que a l’any 2010 “amb uns fons europeus FEDER van millorar els sortidors del petit llac” i si l’Ajuntament no vol perdre “tots els calers europeus destinats a Barcelona ha de deixar exactament la plaça com estava”. “El problema és que ens van crear expectatives i en deien que faríem un procés participatiu per definir la nova plaça”, sentència. Ara de cop i volta tot és diferent. Les entitats que reivindiquen la plaça són l’AMPA Antaviana, l’Ateneu Popular 9 Barris, l’Associació Mediambiental Grodema, l’Associació Titellaire, l’HAMPA de l’Escola de Circ, L’Associació de Veïns i Veïnes de Roquetes, el CEIP Antaviana i l’EBM Pla de Fornells. Parc_Pla_de_Fornells

Categories

9Barris, Participació

Etiquetes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: