Vés al contingut

Ocaña. Exposició a la Galeria Mec-Mec (1977)

Aquesta pel·lícula mostra un fragment de la vida cultural, més ben dit, contracultural, de la Barcelona de final dels 70; per això, el col·lectiu audiovisual VideoNou es trasllada a la galeria MecMec on l’artista Ocaña ens parla de la seva exposició, descrivint els diferents ambients, quadres i objectes. Ens explica com han estat fets i comenta el seu sentit que barreja amb les seves vivències, idees i memòria personal.

Al llarg dels 34 minuts que dura la pel·lícula una sèrie d’escenes van conformant davant els nostres ulls: Ocaña es transviste de dona i comença a ballar sevillanes, Camilo s’apunta al ball davant la mirada perplexa dels visitants de l’exposició. Apareix en escena, llavors, l’equip de rodatge de Ventura Pons que, en aquests moments es trobava realitzant el film que es coneixerà més endavant per “Ocaña, retrat intermitent“. Ocaña canta flamenc acompanyat a la guitarra per Camilo. Més endavant, Ocaña continua explicant l’exposició, després recita a la Macarena, i finalment interpreta una altra vegada amb Camilo un fragment d’una peça de teatre (sembla que dels germans Quintero). El film es tanca de nou amb imatges de l’equip de rodatge de Ventura Pons.

Ocaña_001

Categories

Cultura

Etiquetes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: