Vés al contingut

L’educació no és un negoci, defensar-la no és delicte #Absolució16D

Vídeo que relata els maltractes que van rebre dos estudiants de la Universitat de Girona durant una detenció policial dels mossos d’esquadra, en el marc de la protesta estudiantil contra les retallades d’educació, que es va portar a terme el desembre del 2011 arran de la visita del President de la Generalitat de Catalunya Artur Mas.

12 estudiants estan imputades acusades de desordres públics i atemptats a l’autoritat.

El Grup Antirepressiu Girona porta a terme la campanya “L’educació no és un negoci, defensar-la no és delicte“. El 16 de desembre ha estat el 4rt aniversari de l’entrada dels mossos d’esquadra a la Universitat de Girona durant una protesta d’estudiants, treballadors i professorat.

Les persones que es van manifestar aquell dia ho van fer en defensa de la universitat pública i contra les retallades que han afectat a tota la comunitat universitària. A causa de la càrrega policial, van haver-hi més d’una seixantena de persones ferides, a més de tres companys detinguts, dos dels quals van ser víctimes de maltractes policials. Més endavant, els mossos d’esquadra van anar encausant fins a 12 persones que actualment, encara es troben a l’espera de judici acusats per delictes d’atemptat a l’autoritat.

Després de 4 anys de la imputació d’aquestes 12 persones, finalment aquest 25 de novembre ha declarat davant del jutge el darrer imputat.

La comunitat educativa esta organitzada i ens diuen que per això és moment de dir ben alt i ben fort, que volem que s’acabi el procés judicial i que no vagin a judici. Encara no s’entèn com després de resultar ferits i ferides per les càrregues policials dins de la pròpia facultat, s’atreveixen encara a imputar-les. Ja n’hi ha prou de judicialitzar els conflictes socials i imputar a les manifestants per a justificar la seva brutal càrrega policial.

Més info: https://www.facebook.com/Grup-Antirepressiu-Girona-382443405158746

universitat publica

 

Categories

Participació

Etiquetes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: