Vés al contingut

Treballar per als joves i des dels joves és educar en participació

Tots entenem que la participació és crucial en la construcció vital de les persones, tant en el seu present com en el futur. Però hi ha una sèrie de condicions que determinen que el jove contacti amb els espais de participació existents o en construeixi de nous: l’accés a l’educació, a la cultura, les diferències socioeconòmiques, etc.

Els equipaments, els espais i les institucions que treballen amb joves haurien de plantejar i dissenyar les intervencions sota la perspectiva de la participació, pensant que aquests joves assoliran bona part dels seus objectius vitals i que arribaran a la vida adulta amb les màximes oportunitats.

Els dinamitzadors i les dinamitzadores juvenils han de facilitar la participació jove i trobar respostes i alternatives a un model existent que necessita redefinir-se.

Potser, primer de tot, ens hem de preguntar què entenem per participació? I sobretot, què entenem per participació juvenil?, tenint en compte que la participació no és la mateixa en una persona adulta, que té la vida construïda i que pot arribar a estar més o menys implicada en els espais de participació, que en una persona jove, que està en un procés de construcció de la seva identitat i que viu la participació com un espai per adquirir els recursos de millora de la seva ciutadania.

Un article de Cèlia Premat, Antonio Alcántara i Albert Giner publicat al E-Joventut que pots llegir sencer aquí.

Chapters_Dialogue_–_Synthesis
Dominic Ernst – Wikimedia Deutschland e.V.

3 pensaments sobre “Treballar per als joves i des dels joves és educar en participació Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: