Vés al contingut

Volem el batxillerat artístic al INS Picasso de Torre Baró

La comunitat educativa de l’INS Pablo Ruiz Picasso del barri de Torre Baró, situat al districte barceloní de Nou Barris, demana que no es tanqui el batxillerat artístic. I no els hi falten raons. Les pots llegir a continuació

batxillerat_artistic_torre_baroEl curs passat l’Institut Pablo Ruiz Picasso de Nou Barris, un centre amb més de 30 anys d’existència a Torre Baró, va rebre la bona notícia de l’atorgament de la modalitat del Batxillerat d’Arts. Era una excel·lent oportunitat de millora per a un centre que atén una població desafavorida i en una zona amb dificultats.

Durant tot aquest curs s’ha treballat intensament per tal de consolidar aquesta oferta educativa al centre. El professorat ha programat noves matèries, s’han adaptat aules i espais, s’ha fet difusió de l’oferta d’aquests estudis, s’ha organitzat un nou currículum, s’ha contactat amb el Liceu i altres institucions artístiques de la ciutat

Després d’un any d’esforç rebem la decebedora notícia que a causa d’una baixa preinscripció per al proper curs no podem oferir aquesta modalitat i per tant tot aquest projecte resta cancel·lat.

Pensem que això és molt greu ja que:

  • No dóna temps per consolidar i expandir un projecte nou. No té sentit apostar per una iniciativa per a retirar-la al cap d’un any. Està demostrat que es necessiten almenys dos anys per a fer conèixer un projecte.
  • Menysprea la feina educativa i artística realitzada durant tot aquest curs pel professorat i equip directiu per tal d’organitzar i preparar una oferta educativa innovadora.
  • Deixa el districte de Nou Barris sense oferta d’aquesta modalitat de Batxillerat. No hi ha cap altre centre públic o concertat que ofereixi aquesta modalitat al districte.
  • Davant els riscos i amenaces associats a la concentració d’alumnat d’una única tipologia a centres dels anomenats d’alta complexitat, el batxillerat artístic suposa una oportunitat i un avantatge ja que permet l’entrada d’un alumnat amb altes expectatives acadèmiques.

Per tots aquests motius demanem el manteniment de la modalitat de Batxillerat d’Arts a l’Institut Pablo Ruiz Picasso.

Categories

9Barris

Etiquetes

,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: