Vés al contingut

Entén la teva ciutat amb Pictogrames

Amb aquest projecte de l’Associació ADIMIR es vol fomentar els drets, la igualtat, la participació i la lluita contra l’estigma per a la plena integració social i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental.

Les persones amb discapacitat intel·lectual o mental, que no tenen llenguatge com per exemple, algunes persones amb trastorn de l’espectre autista, o que no saben llegir, utilitzen els pictogrames en els seus entorns naturals: llar, terapèutic, educatiu etc., però per sortir al carrer, dins de la seva població, necessiten que tots els llocs estiguin senyalitzats amb els mateixos pictogrames que ells porten en la seva llibreta de comunicació, perquè la seva comprensió del món sigui major.

El projecte ja s’ha realitzat en la comunitat de Navarra, impulsat per l’Associació Navarresa d’Autisme ANA en 2013 i en col·laboració amb l’Ajuntament de Pamplona i el Govern de Navarra amb un resultat excel·lent. ADIMIR ha demanat permís a ANA per exportar aquest projecte a la localitat de Montcada i Reixac.

En una primera fase volen instaurar a Montcada i Reixac el projecte i, en anys successius si es veu convenient, en més municipis catalans. L’Objectiu és fer la ciutat un referent de la inclusió social, de l’accessibilitat a la informació, de la igualtat d’oportunitats, per a totes les persones que no tenen llenguatge adquirit ja sigui per una discapacitat intel·lectual, per malaltia mental, o fins i tot estem facilitant l’accés a la informació a totes les persones immigrants que no dominin les llengües oficials de Catalunya.

I com ho volen fer?, doncs senyalitzant amb pictogrames els principals edificis i serveis de cada lloc a una altura accessible a una persona en cadira de rodes.Concretament: Ajuntament, oficines, equipaments municipals, Centres de Salut, Centres Cívics, biblioteques, comissaria Policia, Mossos d’Esquadra, centres esportius, col·legis, camps de futbol, centres comercials, tendes, establiments hostaleria…

Pel que volen convidar a tots aquests establiments al fet que s’uneixin al  projecte de fer la ciutat de Montcada i Reixac, un entorn més acollidor i accessible per a totes les persones del municipi, i amb major èmfasi per a les persones amb discapacitat, sense oblidar a col·lectius immigrants que no saben llegir ja que els pictogrames que proposem NO PORTEN LLETRES i per tant podem afirmar que EL LLENGUATGE DELS PICTOGRAMES ÉS UNIVERSAL.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: