Vés al contingut

Graffiti que fa barri a l’autopista de Badalona

La companya i professora Empar Navarro avisava d’un projecte amb Grafitti que han fet més de trenta alumnes de l’Institut La Pineda del barri de Sant Crist de Badalona. En ell ha participat la seva amiga Noemí Quiros, que és la integradora social de l’institut. Noemí ens ha explicat que les idees plasmades van sorgir d’un taller que van fer amb cinc nois grafiters Rughi, Node, Brk, Marti, Lesk i una dona graffitera amb el nom de Sam.

El mur està al lateral de l’autopista C-31 al barri de Sant Crist. És un espai que els veïns reivindiquen des de fa mes de 30 anys. Aquesta tardor a l’institut volien fer un taller de graffiti i van demanar permís a l’ajuntament de Badalona. Van tenir permís per dos trams de 140 metres – tot el carrer de l’Abat Escarré -. Això és tot el mur del l’autopista que passa pel barri . De moment només han pintat 50 metres del mur.

Tot això ha estat possible perquè va coincidir que l’ajuntament va fer unes obres per rentar una mica la cara aquest tram ja que d’aquí un parell d’anys s’amplia el lateral i es farà una entrada nova a la C-31. La integradora explica que “l‘arquitecte es va posar en contacte amb nosaltres i ens va oferir una partida del finançament de l’obra en sprais. Un parell de dies mes tard la directora de protocol de l’ajuntament ens va fer la proposta de pintar el mur el dia de la inauguració, el 31 de gener”. Per a Noemí una de les figures claus ha estat en Thomas Piker, el dinamitzador del programa Instituts Oberts que va portar gran part de la dinamització i la gestió amb el consistori.

Propostes de futur

Els ha sobrat sprais i volem demanar mes finançament a l’ajuntament per pintar tots els metres. Com es un tram molt llarg tenen moltes idees de futur com crear un festival de graffiti internacional i que participin graffiters reconeguts conjuntament amb els alumnes i així donar al barri mes projecció. “Fer una espècie d’auca d’art urbà amb els veïns, tallers de participació col·lectiva dins d’un pla de bari comunitari, etc.” Però com sempre passa en la majoria de casos, tot passarà per la reivindicació d’aquest espai.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: