Vés al contingut

Presentació de l’estudi Panoràmic 2017 sobre les entitats no lucratives de Catalunya

Fa unes setmanes va tenir lloc l’acte de presentació de l’estudi Panoràmic 2017 en el qual he co·laborat fent-hi una petita reflexió al capítol sobre les associacions i altres entitats no lucratives i l’ús de l’espai privat i públic.

El Panoràmic és la recerca més gran desenvolupada sobre les entitats no lucratives de Catalunya, que va començar al 2014 i ara arriba a la 4 edició, i que enguany compta amb la participació de més de 2200 entitats de tota mena.

Aquí podeu descarregar el PANORÀMIC 2017

I a continuació comparteixo la co·laboració que vaig fer:

Amb parets i sense

La gestió de l’espai i la capacitat de decisió sobre ell és un dels principals elements als que s’enfronten les associacions. En el context sociocultural i econòmic actual marcat pel màxim benefici i la retallada de drets apareixen amb força associacions que volen gestionar de forma comunitària equipaments de titularitat pública. Un discurs i pràctica que ens obre noves formes de relació basades en lògiques de corresponsabilitat, apoderament col·lectiu i construcció de drets.

Alhora que si obrim la mirada i pensem l’espai on desenvolupen les nostres accions fora del equipament també ens podem situar en clau de projecte i de transformació social. Els carrers i places dels nostres municipis –tècnicament conegut com l’espai públic– són un lloc privilegiat per viure els canvis, les tensions i els reptes actuals i per tant per llegir-los i aportar les nostres activitats.

En definitiva, amb parets i sense, els models de gestió i de construcció de projectes ens dibuixen una manera de fer que carregada de valors.

Antonio Alcántara  – Educador Social i activista cultural.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: