Vés al contingut

Cicle de conferències Realitat i reptes de l’acció socioeducativa. Volum 4

#ReptesEduso19

Els dijous de novembre del 2019.

Facultat d’Educació UB

Accés lliure amb inscripció prèvia

https://forms.gle/BeZsatCBvUsauNum7

Quarta edició d’aquest cicle que dóna veu a professionals i activistes de diferents àmbits per conèixer les realitats que estan vivint i a quins reptes s’afronten.  Alhora que vol generar un espai de debat i de construcció de coneixement col•lectiu amb els participants.  El programa està pensant per posar damunt de la taula elements emergents i en debat com poden ser la seguretat, les arts, el feminisme i la salut des d’una perspectiva comunitària que posi en tensió la societat marcadament individualista i competitiva davant reptes que apunten cap al treball comunitari i col·laboratiu.

Vivim en un moment de transformació i de canvis socials que es donen a gran velocitat. Segons el Sociòleg Zygmunt Bauman (2007) hem perdut els ancoratges que ens permeten construir la relació entre les persones. Vivim en una societat líquida on les coses modifiquen el seu sentit d’un dia per l’altre. Per tant, com podem construir l’acció socioeducativa en un món on és tan difícil crear relacions duradores?

Alhora volem que l’acció socioeducativa permeti construir trajectòries vitals en un moment on les desigualtats socials s’agreugen cada dia. Per a la professora Violeta Núñez (2005) l’acció socioeducativa ha de ser un  anti-destí que permet a les persones “posar-se en camí”, patir d’un lloc per arribar a un altre desconegut.  I això ens fa preguntar com podem construir un món socialment més just?

Són molts els interrogants i els reptes que s’obren

Programa:

  • Seguretat humana i construcció comunitària

Dijous 7 de novembre de 15.30 a 17.30h Edifici del  Migdia II. Aula 101.  A càrrec de l’Hoda Dahbi i l’Àngel Barea de l’equip de Prevenció de la Verneda i la Pau (Franja Besòs); i Tica Font, Fundadora del Centre d’Estudis per la Pau Delàs i ha estat directora de l’Institut Català Internacional per la Pau.

  • Les dones sense llar.

Dijous 14 de novembre de 15.30 a 17.30h Edifici del  Migdia II. Aula 101. A càrrec de Clara Naya, coordinadora de l’associació Lola No estàs sola que treballa amb dones sense llar des del feminisme i l’acció comunitària.

  • El circ socioeducatiu a l’estat espanyol

Dijous 21 de novembre de 15.30 a 17.30h Edifici del  Migdia II. Aula 101. A càrrec  d’una membre de la Federació d’Escoles de Circ Socioeducatiu de l’Estat Espanyol

  • El codi genètic o el codi postal. La salut amb perspectiva comunitària

Dijous 28 de novembre de 15.30 a 17.30h Edifici del  Migdia II. Aula 101. A càrrec d’Esperanza Martin Metgessa de Medicina de Família i Comunitària a l’EAP Congrés de Barcelona

Inscripció: https://forms.gle/BeZsatCBvUsauNum7

Organitza: Facultat Educació UB amb el suport de CEESC, CASC_CAT i Ateneu Popular 9Barris

One thought on “Cicle de conferències Realitat i reptes de l’acció socioeducativa. Volum 4 Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: