Vés al contingut

[Documental] La mesquita del carrer Japó: una experiència col·lectiva cap a la convivència en la diversitat.

Un documental que explica la història de la mesquita del carrer del Japó.

A finals del febrer del 2018, la mesquita del carrer del Japó va iniciar la seva activitat, però no va ser un camí fàcil. Diversos veïns van mostrar el rebuig a l’obertura del temple amb cassolades, pancartes i diverses protestes, algunes amb el suport d’organitzacions d’extrema dreta, com Democracia Nacional. La mesquita ja fa més d’un any que funciona i cada vegada està més integrada al barri gràcies a la lluita de la comunitat islàmica de Nou Barris i de les entitats del barri.

La Xarxa 9 Barris Acull ha volgut deixar constància d’aquesta lluita per solucionar el conflicte i afavorir la convivència entre la mesquita i els veïns. Per això, van encarregar al realitzador Pepe Rodríguez el documental: “La mesquita del carrer Japó, una experiència col·lectiva cap a la convivència en la diversitat”, que s’ha estrenat aquest cap de setmana durant les jornades de la Xarxa 9 Barris Acull.

9 Barris Acull, una xarxa integrada en l’actualitat per més de vuitanta entitats. La finalitat de la Xarxa és treballar de forma coordinada per fomentar la convivència i facilitar la incorporació als barris dels nous veïns i veïnes que procedeixen de la immigració.

Categories

9Barris

Etiquetes

,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: