Vés al contingut

TRENCANT BARRERES, Teatre Social al barri de Verdum (Barcelona)

Aquest documental ens apropa al projecte de teatre intergeneracional i comunitari que ha realitzat ImpactaT amb un grup de joves i dones grans al barri de Verdum durant gairebé 5 anys utilitzant el teatre de l’oprimit com a eina de transformació i desenvolupament.

El Teatre Social de Verdum o el Teatre Comunitari de Verdum, s’engega l’any 2015, amb la voluntat de sensibilitzar i aportar elements per a la reflexió al voltant de la importància de les relacions veïnals en la millora de la qualitat de vida a partir d’una peça de teatre social creada per veïns i veïnes del barri.

Joves i gent gran teixint fils invisibles, indestructibles…

Molts dels joves han madurat amb aquest projecte, ja que van començar amb 14 o 15 anys i ara ja tenen entre 18 i 20. Joves pels quals aquest projecte ha estat vital i que els hi marcarà de ben segur les seves vides. Igualment, per les dones grans ha estat un mitjà de realització i de sortir de la seva quotidianitat per explorar nous itineraris. El vincle establert entre els dos grups és el leit motiv d’aquesta peça audiovisual realitzada per Fora de Quadre.

En aquest projecte participen persones grans i adolescents del barri, acompanyades de dues professionals del Teatre Social d’ImpactaT Teatre i amb la col·laboració del Pla Comunitari Verdum, Fundació Pare Manel, Fundació La Roda, Fora de Quadre, Cfa Freire i Ateneu Popular 9 Barris.

Entrevistes: Trini Tomás, Amelia Loscos, Isabel Pérez, Carmen Ramón, Rosario Giménez. Umar Nawaz, Mark López, Melania Bravo, Israel Martínez, Judith Arévalo, Arnau Padrós, Dani González, Enric Moral, Anna Caubet i Sílvia De Toro.

 • Direcció, realització i edició documental: Cristina Mora Cobos de Fora de Quadre.
 • Càmera i realització del teatre comunitari al barri de Verdum: Anna Caubet, Sílvia De Toro de l’Associació ImpactaT.
 • Projecte Mosaic de Colors, impulsat i coordinat per Fundació La Roda.
 • Amb la col·laboració: Pla Comunitari de Verdum, Fundació Pare Manel i l’Escola d’Adults Freire.
 • Disseny gràfic cartells obres: Jessica Jacob.
 • Grafisme documental: Mariana Soffia.

Fora de Quadre (2021).

Teatre Social de Verdum durant un assaig que apareix al documental

One thought on “TRENCANT BARRERES, Teatre Social al barri de Verdum (Barcelona) Deixa un comentari

 1. Gracias cñeros desde hace años os sigo. Abrazos desde Andaluzia.

  El jue., 8 abr. 2021 7:35, Educació Transformadora escribió:

  > Antonio Alcántara posted: ” Aquest documental ens apropa al projecte de > teatre intergeneracional i comunitari que ha realitzat ImpactaT amb un grup > de joves i dones grans al barri de Verdum durant gairebé 5 anys utilitzant > el teatre de l’oprimit com a eina de transformació i desenv” >

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: