Vés al contingut

[Llibre] Ara sí, t’estimo tal com ets

L’editorial Neret fa anys que la segueixo i a la Lola, la seva impulsora, em resulta molt potent. Sempre l’he vist com un projecte que busca donar veu a aquelles persones i col·lectius invisibilitzats o amb dificultats per dir la seva.

I just aquest llibre que han tret ara va d’això. En aquest link pots comprar-ho.

Sinopsi

La Carolina tenia trenta-dos anys quan va donar a llum a la seva segona filla. Aquesta vegada tenia clar que volia gaudir més de la maternitat i ho tenia tot organitzat per facilitar-se la nova vinguda. Però la vida tenia uns altres plans per ella i per les expectatives que havia posat en la seva filla.

A l’any d’haver nascut, la Irai és diagnosticada amb una malaltia minoritària greu que trasbalsarà el món emocional de la família i els que se senten a prop. Enmig d’aquest “tsunami emocional”, la Carolina troba la manera d’agafar aire enviant correus a cor obert a la Lluna, la seva amiga i psicòloga. La Lluna acull i acompanya cada fase del camí abraçant els sentiments i omplint de recursos la motxilla de la seva amiga. Les dues aprenen a cada pas i transiten enmig de la tempesta.

El relat, totalment verídic, explica un procés de resiliència que pren l’escriptura i la conversa com a fil conductor per expressar la commoció de la incertesa, el dolor i la pèrdua, alhora que l’impuls de vida que transforma i asserena.

El recull epistolar de les cartes intercanviades entre la Carolina i la Lluna aquí compartit, vol ser una aportació alhora que un bàlsam per aquells que, d’una manera o altra, viuen un dol ocasionat per la pèrdua de la salut.


Pròlegs d’Anna Forés i la FEDER (Federació Espanyola de Malalties Rares).

Amb la col·laboració de la Fundació Columbus.

Il·lustracions: Blanca Gimeno Capmany

Amb aquest llibre i el joc de cartes de famílies “Coneixem les malalties minoritàries o rares”  volem fer una crida a la necessitat de donar suport a la investigació i la recerca d’aquestes malalties, que en la seva majoria són investigades i tractades per entitats privades, la qual cosa dificulta, per un costat, la inversió i obtenció de recursos, i per l’altra, l’accés universal als tractaments que es van trobant.

Per aquest motiu, tots els beneficis que s’obtinguin de la venda d’aquest llibre, així com del joc de cartes “Coneixem les malalties minoritàries o rares”, aniran destinats a la recerca, a través de la Fundació Columbus, que va ser clau en el tractament de la Irai, protagonista del llibre, i que ha donat suport a aquesta publicació.

Categories

Educació Social

Etiquetes

,

One thought on “[Llibre] Ara sí, t’estimo tal com ets Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: