Vés al contingut

El llibre “NADA” de Janne Teller

El llibre “NADA de la danesa Janne Teller ha estat censurat, prohibit i detestat alhora que recomanat, premiat i obligat a llegir-se.

Al gener de 2000 l’escriptora danesa Janne Teller va rebre una carta d’una editorial. Volien una novel·la per a adolescents. Va pensar en rebutjar la proposta, però finalment es va encendre una llumeneta en la seva memòria en forma de frase que va obrir el camí de les idees: “Res importa. Fa molt que ho sé. Així que no val la pena fer res. Això ho acabo de descobrir “.

Pierre Anthon, un noi que deixa el col·legi en adonar-se del sense sentit de l’existència. Puja a una prunera i enfilat en una de les branques proclama als passejants les raons del seu no-sentit de la vida, convençut d’actuar segons principis irrefutables. Els seus antics companys de classe rebutgen el seu credo, s’ajunten i decideixen emprendre una gran acció que desmunti el seu espectacle i el dolor que els produeix pensar que pugui tenir raó.

Un llibre interessant, que va arribar a les meves mans a través de Toni Artal. Una lectura per adolescents, joves i per a totes les edats on tal com l’autora diu “Vull que la gent faci les paus amb el Pierre Anthon que tots portem dins. El conte no té un final feliç, però nosaltres podem tenir-lo, si no temem a les qüestions importants de la vida. En comptes de tenir por de l’existència, cal considerar-la com un regal fantàstic “.

Nada. de Janne Teller, Seix Barral (Barcelona, 2011)

Categories

Joves

Etiquetes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: