Vés al contingut

La Gestió Ciutadana d’Equipaments Públics

Entitats sense afany de lucre gestionen prop de trenta equipaments públics a la majoria de districtes de Barcelona. Fan una gestió participativa, transparent i propera al territori i als ciutadans. La manca d’un marc normatiu específic, pro­voca dificultats contractuals i de gestió, així com heterogeneïtat i precarietat en la seva aplicació. Per donar a conèixer la situació, s’ha elaborat un manifest que s’adreça a l’alcalde de Barcelona i es convoca una RODA DE PREMSA pel dimecres 25 de gener, a les 12 h del matí a la seu de la Federació d’Associacions de Veïns (FAVB, c. Obradors, 8-10 baixos, Barcelona).No hi ha una única manera de gestionar equipaments públics, com ara els centres cívics o els centres culturals; la única solució no és la d’externalitzar la gestió a una empresa privada. També hi ha la possibilitat de que siguin associacions arrelades al territori les que gestionin aquests equipaments. De fet, aquest és el sentit que, des de fa dos anys, hi hagi una Plataforma de Gestió Ciutadana que, precisament, defensa i promou les associacions que porten o aspiren a dirigir equipaments públics.

Aquest grup d’associacions s’han anat reunint des d’aleshores. Primer amb el propòsit de consensuar un document definitori sobre el model de gestió: ‘Gestió Ciutadana d’equi­paments i projectes municipals d’interès general’, que es va aprovar el setembre del 2010. I posteriorment és va començar a treballar en un document per disposar d’unes bases de negociació amb l’Ajuntament, amb el suport d’un informe jurídic que avala la viabilitat de la gestió ciutadana.

Més info:

Enric Capdevila (AC Casa Orlandai) ::
Toni Llotge (Bidó Nou Barris) :: coordinacio@ateneu9b.net

Altres documents:

Document de Presentació “Plataforma Gestió Ciutadana de Barcelona

“La Gestió Ciutadana d’Equipaments Públics“: Ponencia al 2on Congrés de les Associacions de Barcelona

Premsa:

BTV: “Manifest a favor de la gestió ciutadana

Diàri Público: “La plataforma veïnal demana més gestió ciutadana

Diàri El Periódico: “Entitats sense lucre exigeixen a Trias que no privatitzi els equipaments

Diàri El Punt Avui: “Manifest per la gestió cívica d’equipaments

Diàri 20 Minuts: “Gestió d’equipaments”

2 pensaments sobre “La Gestió Ciutadana d’Equipaments Públics Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: