Vés al contingut

Graffitti: Art de carrer, comunitari i popular

Roc Blackbloc a la caixa escènica d’ Ateneu Popular 9Barris. Foto de Luís Montero

El graffiti com art de carrer des d’un projecte participatiu i comunitari permet assignar una funció diferent a l’art més enllà de la merament estètica. Des de fa alguns anys, l’art està tenint un nou rol, més quotidià, centrat més en el procés artístic que en l’idea d’obra acabada. L’art té en primer lloc una capacitat transformadora de la persona i de la comunitat.

El graffiti com a art comunitari disposa d’una funció social molt important, ja que la seva producció podria afavorir accions per canviar les situacions descrites simbòlicament de manea col·lectiva. L’artista no és un individu il·luminat. La capacitat creativa pertany a una comunitat, a un grup amb visions i talents diferents que comparteixen el mateix context social on viuen les mateixes riqueses i mancances.

El graffiti com a art popular està  íntimament relacionat amb un context social i cultural específic i amb la comunitat en què es desenvolupa. L’artista es defineix per la creació d’ un producte artístic rellevant per a la comunitat a la qual va dirigida, és a dir, expressa artísticament una idea col·lectiva.

I com a mostra 2 timelapse de graffitis a projectes comunitaris.

Timelapse del Graffiti de Roc BlackBloc a la caixa escènica de l’Ateneu Popular 9Barris

Timelapse del Graffiti de DIP a la façana del Taller d’Autoreparació de Bicis i altres Ingenys de Roquetes-Verdun

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: