Vés al contingut

La censura del govern arriba als Casals de Joves

La Diputació de Barcelona adverteix a la Federació de Casals de Joves de Catalunya que cal canviar el nom de l’exposició de salut sexual jove “La recerca del plaer”. Si volen mantenir-la al catàleg d’activitats de l’administració ha de dir-se “La recerca sense risc”

Portada de l’exposició

Estem acostumats a que el pensament únic s’intenti imposar. De sempre el poder vol controlar el que pensa el jovent i adoctrinar-lo. Per sort els joves, com moltes altres persones, són capaces de pensar per ells mateixos, organitzar-se i treballar per valors que generin un món més just. Cosa que tampoc agrada al poder.

Fa un parells d’anys el PP de Barcelona deia que el Kasal Jove de Roquetes amagava a joves antisistema i ara la Diputació de Barcelona vol manipular i influènciar sobre la Federació de “Casals de Joves de Catalunya”, en matèria de salut sexual jove.

Un recurs didàctic sobre sexualitat: L’exposició “La recerca del Plaer” és un recurs didàctic el·laborat fa 2 anys, amb la col·laboració de diferents Casals de Joves, els quals van aportar imatges i van contribuir amb el vídeo d’entrevistes que acompanya al recurs.

La federació explica que la seva voluntat era realitzar un recurs sobre sexualitat per a persones joves, que sortís de la clàssica visió paternalista, moralitzant o exclusivament preventiva i que partís de la realitat i l’experiència de les pròpies persones joves. Un recurs que fes un recorregut pels diferents temes que condicionen la sexualitat de les persones; és a dir, un recurs que partís d’una visió integral de la sexualitat humana.

Així, van decidir que era important parlar del plaer vinculat a la sexualitat, especialment perquè consideràvan que era un dels temes centrals. Plaer en tant que sensació física i emocional, però també plaer en tant que autoestima i prevenció. “Per sentir plaer cal conèixer-se i comunicar-se, però per sentir plaer cal també follar sense estar pensant en els riscos”.

Cap el pensament únic també en la sexualitat

El recurs ha estat utilitzat per molts Casals, Ajuntaments, espais joves, instituts, esplais, agrupaments, etc. I és que aquesta ha estat sempre una de les voluntats de la Federació: posar a disposició qualsevol recurs o contingut que pugui ser útil per a altres.

En el catàleg de Recursos de la Diputació: En aquesta línia, des del programa de Salut de la federació van proposar que l’exposició fos integrada al Catàleg de recursos de la Diputació de Barcelona, amb la idea de difondre i de fer possible que pogués ser demanat per agents educatius que fins aleshores el desconeguessin. I així va ser durant un temps.

Els membres de la Federació expliquen que el passat mes de maig de 2012, una trucada de la Diputació els va advertir que a partir d’ara la cosa canviava; “que si volíem mantenir l’exposició al catàleg calia que li canviéssim el nom. Que l’anomenéssim “La recerca sense risc” en comptes de “La recerca del plaer”. Els semblava excessivament provocatiu i arriscat parlar de plaer.

Òbviament i sàviament la  reacció de la Federació va ser enviar-los a pastar. Es veu que a aquest govern li agrada molt la llibertat, però només si és econòmica. Sembla que de llibertats sexuals millor no parlar-ne.

Per demanar la exposició: La federació recorda que l’exposició està a disposició i que, independent que la Diputació de Barcelona no en vulgui fer difusió, la segueixen prestant a tothom que la demani pel mòdic preu de 0€! Els Casals de Joves de Catalunya aposten pel plaer i no es venen a la censura.

Els pots contactar a :

http://www.casaldejoves.org/sexualitat/

http://www.casaldejoves.org/

5 pensaments sobre “La censura del govern arriba als Casals de Joves Deixa un comentari

 1. “que si volíem mantenir l’exposició al catàleg calia que li canviéssim el nom. Que l’anomenéssim “La recerca sense risc” en comptes de “La recerca del plaer”.

  i perquè no anomenar-la “La recerca sols per tenir fills, només dins del matrimoni i exclusivament entre home i dona”, tal i com mana el Sant Pare?

  M'agrada

  • Gràcies pel comentari Carlos.
   Els joves generen una proposta educativa de qualitat i la institució publica la vol redirigir ideològicament. Crec que millor hauria estat que la tinguessin en el catàleg i qui la volgués demanar ho fes i qui no, no!

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: