Vés al contingut

Ciutadans denunciant ciutadans

Una iniciativa promoguda per un educador social i blocaire a Change. Org aconsegueix que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya retiri un aplicació APP per denunciar indigents i músics.

Està clar que lluitar contra la pobresa no és el mateix que lluitar contra els pobres, però sembla ser que per algunes institucions no hi ha diferència. Fa just una any els criteris d’assignació del PIRMI amb l’excusa del frau va produir un sotrac de supervivència per a moltes famílies. El govern situava el frau en un 25 % i les entitats socials, en canvi, el calculaven entre el 2 i el 5%. Alhora, segons l’Associació de Tècnics d’Hisenda, les grans fortunes i grans corporacions empresarials evadien 42.700 milions d’euros en el conjunt de l’estat espanyol.

APP per denunciar indigents i músics

Ciutadans denunciant ciutadans

Ara,  ens hem trobat amb una aplicació per a mòbils que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa per denunciar els pidolaires i altres actes “incivics”.

Ha estat en Miquel Rubio, Educador Social i blocaire, qui ha encetat una campanya a través de Change.org que ha aconseguit que FGC retiri aquesta part de l’aplicació. Encara així l’aplicació continua funcionant per a que els ciutadans ens denuncien i es vigilen entre ells. Resulta increïble que es defensi aquest tipus d’accions “orwellianes” com participació ciutadana.

Més de 53.000 persones han signat la petició

El promotor de la iniciativa per retirar l’aplicació explicava que aquesta app per a mòbils permet als viatgers avisar de “comportaments incívics” en trens o andanes. El problema és que, entre aquests comportaments denunciables es troba la indigència o la música ambulant. Aquesta vergonyosa aplicació fins i tot permet classificar en la denúncia el ‘tipus de captaire o pidolaire’ del que es tracta. Així, a partir d’ara, qualsevol podrà denunciar als pobres que es trobi en el seu trajecte pels ferrocarrils catalans, perquè així puguin “viatjar tranquils”.

Aquesta mesura, especialment greu en l’actual context de crisi, és un atac directe contra la societat en general, i sobretot contra aquelles persones més desfavorides. És vergonyós i lamentable que una institució pública com FGC realitzi aquests atacs contra la dignitat i integritat de les persones. Què serà el proper? Aplicacions per denunciar indocumentats? Gais? Negres? Gent grossa o prima? Alts o baixos?.

I continua la campanya

Degut a que els dirigents de FGC han retirat l’app, segons ells, per motius tècnics, poden tornar a ficar en funcionament l’opció de delatar captaires de nou, per això en Miquel Rubio ha tornat a posar en marxa una nova campanya en change.org, demanant a FGC que deixe de tractar-nos com a ciutadans policies.

Foto de Miquel Rubio, apareguda a el PAIS. / TANIA CASTRO

Per a més informació:

http://migrubio.wordpress.com/

Categories

Participació

Etiquetes

5 pensaments sobre “Ciutadans denunciant ciutadans Deixa un comentari

  1. Moltíssimes gràcies Antonio… Potser, dels articles que més m’han agradat fins el moment al voltant d’aquesta tristament famosa aplicació…
    Gràcies a tots i totes els que hem fet possible aquest primer pas, aquelles persones que hem signat, compartit,… No tinc més mèrit que altra persona que signa la petició…
    Gràcies!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: