Vés al contingut

Art del segle XXI i educació social. Una proposta a explorar

Una d’aquelles visites que saps que t’aportarà alguna cosa. Aquest juliol vaig anar a conèixer a la Rosa Tarroja i el treball en art i educació que realitza al Museu Europeu d’Art Modern de Barcelona – MEAM.

Un nou espai dedicat a l’art contemporani figuratiu, ubicat a un Palau del centre de Barcelona, al costat del carrer Princesa, desconegut per  a molts.

La singularitat del museu radica en el fet de que és l’únic a Barcelona que ofereix una visió de l’art del segle XXI centrada en la figuració i el realisme.  Grans obres pictòriques que semblen fotografies digitals. Increïble.

Atardecer con perro escabullido. De Jorge Izquierdo Vera Tudela.

L’objectiu fonamental del seu equip educatiu és apropar l’art al públic, facilitant la seva comprensió a través d’un ampli ventall d’eines i recursos didàctics. Ofereixen  als grups escolars dels diversos nivells educatius – Educació Infantil, Educació Primària i Educació Secundària – la possibilitat de descobrir un espai dinàmic d’aprenentatge a través de l’art.

I a més estan estudiant noves possibilitats per treballar d’una manera pràctica i vivencial l’art amb col·lectius amb necessitats educatives especials. Tota una nova línia a investigar des del museu. L’art com a plaer i com a eina transformadora de la persona i de millora de la seva qualitat de vida.

Categories

Cultura

Etiquetes

,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: