Vés al contingut

Sí, hi ha futur!

“Sí, hi ha futur!” és la frase que a uns quants ens ha vingut al cap al veure el nou equipament de l’Ateneu Popular 9 Barris. Unes obres a l’ equipament que els veïns i veïnes organitzades a 9 Barris van aconseguir arrencar-li a l’administració just abans de l’explosió de la bombolla immobiliària.

9 Barris té la zona amb major número de desnonaments, taxes d’atur molt elevades i on la situació de la crisi és fa més evident. Per tant l’obertura d’un espai així ens permet somiar. Ens permet somiar en continuar construint des de l’autoorgantzacio social i la cultura a través de la cooperació, el suport mutu  i la solidaritat. Hi ha futur perquè l’Ateneu és i serà una eina per a que el veïnat pugui llegir críticament el món i construeixi alternatives. Les necessitats les seguirem treballant entre els veïns. Cap partit polític ho farà.

Recordo la inauguració del 1994. Era un marrec d’uns 14 anys que havia anat amb el Kasal Jove de Roquetes. Recordo les protestes per la insubmissió. Recordo la força de les veus del veïnat que ofegaven les oficials. Recordo a un de l’administració fent un discurs sobre el blau del seu vestit i Europa. I recordo com una estona després, en un lloc una mica apartat, aquest home rebia un esbroncada gegant per part d’un altra membre de l’administració vestit d’un altra color. A aquests de l’adminitració mai els vaig tornar a veure al barri. Ara  no serà massa diferent.

L’Ateneu nou és vermell i negre. Millor dit, està pintat de vermell i negre. Bons colors molt presents per aquest projecte amb 35 anys de vida i de construcció d’alternatives. L’Ateneu és al barri el mateix que la poesia era per Gabriel Celaya. Sí, hi ha futur!.

Categories

9Barris, Cultura, Participació

Etiquetes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: