Vés al contingut

Els Equipaments Socioculturals de “Gestió Ciutadana” es sumen a la Campanya “9Barris Cabrejada diu prou”

La situació és molt complicada

Les entitats gestores d’Equipaments Socioculturals sotasignats, un cop fetes les assemblees dels respectius equipaments que gestionen, han decidit signar el manifest  de la Plataforma “9 Barris Cabrejada diu prou” i també participar a  l’assemblea del dia 9 de Novembre convocada a la plaça del Districte.

Es per això i en senyal de protesta, els equipaments romandran tancats el proper dia 9 de Novembre de 18,30 a 21,30, per tal de facilitar la participació a la esmentada assemblea.

Com a complement del manifest signat per la plataforma, les entitats volen puntualitzar de quina manera afecta als equipaments l’actual situació de crisis.  A continuació reprodueixo els diferents punts que han redactat:

  • No es te en compte el paper de cohesió social que desenvolupem els equipaments socioculturals i esportius gestionats per entitats ciutadanes.
  • No es valoren suficientment les aportacions desinteressades que fan molts veïns i veïnes per millorar la convivència als nostres barris.
  • El PAD de Nou barris, elaborat a esquenes dels barris, no preveu la construcció de nous equipaments i que en alguns casos ja estaven compromesos amb anterioritat.
  • A la renovació dels contractes i convenis de gestió, que s’han produït en els últims temps, no s’han pogut actualitzar les dotacions econòmiques, ja insuficients d’origen, i a sobre han sofert retallades importants, desapareixent també les inversions per adequació periòdica dels edificis.
  • Aquests recursos econòmics, tan importants per els projectes, un cop retallats no seran actualitzats abans dels propers 4 anys, amb la conseqüent pèrdua del poder adquisitiu durant aquest període, que pot representar entre els 80.000 i 120.000 Eu. segons l’equipament a que ens referim.
  • Els problemes de finançament de les nostres entitats, ja de per si complicat, es cada cop mes preocupant, l’enrederin-me’n de la signatura dels convenis d’aquest any i la paralització dels pagaments de la Generalitat, pot posar a la picota projectes de molta importància per Nou Barris
  • El tracte que es dispensa a la cultura de proximitat es cada cop mes vergonyós i l’augment de l’IVA cultural pot representar la desaparició de propostes culturals molt importants als nostres barris, deixant la cultura com un luxe i no com un dret.
  • Les relacions amb els representats municipals son difícils i clarament insuficients, essent dificultós trobar la interlocució necessària i la solució practica als problemes platejats.

Les entitats esperan que s’entenguin el motius que els impulsen a emprendre les accions anunciades i demanen disculpes si alguna molèstia es pot derivar, però afirmen “ja es imprescindibleque diguem PROU i ja es també necessari exigir que la crisis la paguin aquells que l’han produït.

Pancarta al Casal de barri de Prosperitat

Les entitats signants són:

Associació Sociocultural “La cosa Nostra”

Bidó de Nou Barris

Turo Acció Sociocultural

Associació Juvenil Sociocultural de Prosperitat

La Prosperitat Cultura en Acció 2

Associació Juvenil Sociocultural Roket Project

La Masia de la Guineueta Associació de Lleure

Plataforma d’Entitats de Roquetes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: