Vés al contingut

Tècniques per parlar en públic i saber comunicar

Aquesta és una activitat que hem de desenvolupar en algun o altre moment de la nostra vida. Parlar davant d’un auditori més o menys nombrós, més o menys conegut, per donar la nostra opinió i incidir en ells d’alguna manera. Una acció transversal a activitats tant diverses com les de advocat, líder veïnal, cuiner, mestre, ciutadà o comercial entre moltes altres.

assemblea plaça Catalunya

És una habilitat expressiva que normalment no aprenem a edats primerenques. Generalment l’escola està més centrada en la escriptura i no tant en la capacitat oral. Així que ens trobarem en aquestes tessitures cap el batxillerat i depèn de com als estudis superiors. Pot ser, l’haurem practicat al participar d’activitats grupals en el nostre temps lliure (assemblees, casals, esplais, col·lectius,…) i el tindrem una mica per la mà.

Fins ben grandets no descobrim que, quan escoltem a un persona, la informació que ens arriba és en un 7% a través de les paraules, en un 30% per la veu (to, entonació projecció,…) i en un 55% a través del llenguatge corporal (respiració, gestos, mirada,…). Interessants dades.

La comunicación no verbal

Hablar bien público Ezzequiel Ander Egghablar-bien-en-publico-zuñiga

Per diferents motius ens haurem de llençar a la piscina i començar a fer presentacions, debats, xerrades, o exposicions. I veurem que ens interessa aquesta pràctica, o que ens genera més o menys nervis o que volem saber com fer arribar millor el missatge. I ens endinsarem en la recerca d’informació i buscarem lectura i llibres. Per entendre aquesta part més teòrica, personalment, em van servir alguns llibres sobre tècniques per parlar en públic i sobre comunicació no verbal d’autors com Ezequiel Ander-Egg, Harold Zúñiga o Mark. L Knapp.

Encara així, el més interessant per aprendre, estar més còmode i millorar en la comunicació és continuar practicant en el “viu i en el directe” i recolzar-se en una formació pràctica, en un espai d’assaig grupal amb més persones on compartir les teves eines, veure quines tens, quines pots millorar i quines et falten. Això és el que hem fet aquest cap de setmana a la formació sobre “Tècniques per parlar en públic” que s’ha realitzat a l’Escola de Teatre El Timbal a càrrec de Gemmà Julià, actriu i gran mestra, que ens a donat un munt d’eines a partir de la pràctica, de les nostres experiències i situacions reals. I ara, a seguir parlant, comunicant i construint en col·lectiu!.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: