Vés al contingut

La importància educativa d’un assaig obert

El passat dimarts 4 de desembre es va realitzar un assaig obert d’ El Dorado, el 17è Circ d’Hivern de l’ Ateneu Popular 9 Barris.

Introducció a l'assaig abert a càrrec de l'artista i formador de circ Javier Barroso
Introducció a l’assaig abert a càrrec de l’artista i formador de circ Javier Barroso. Foto de Luis Montero

Va ser una experiència nova i molt interessant, que volia servir com assaig general abans de les funcions escolars i l’estrena per la companyia i com a activitat amb voluntat pedagògica. I és que la majoria de públic, al voltant d’unes 200 persones, eren alumnes amb acompanyants de l’Escola Infantil i Juvenil de Circ de l’Ateneu.

Això va permetre, d’una banda, que l’alumnat pogués veure un espectacle en procés de creació, i compartir amb els artistes al final de la funció i amb una xerrada informal els dubtes i inquietuds que tot plegat els hi suscitava. De l’altra, els artistes i el director van poder rebre un feed-back i així testejar els seu espectacle per seguir-lo polint i tancant.

Hem de tenir present que per alumnes de qualsevol llenguatge artísitc és molt important en la seva formació la presa de contacte amb professionals  que els permeti conèixer de primera mà els “secrets” de la creació i la representació artísitica. Poder intercanviar idees al voltant dels escalfaments, la seguretat, el simbolisme, la creació, l’esforç i la passió tenen un gran valor educatiu.

Tot un plaer compartit a l’ Ateneu on tothom va gaudir i va aprendre.

Salut i Circ!

Categories

9Barris

Etiquetes

,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: