Vés al contingut

La cultura. Indústria o Dret?

Aquestes setmanes estem escoltant d’una manera clara i en diferents espais que la Cultura és un Dret Social. Inclòs s‘ha creat la Marea Roja per sumar la cultura al infinit mar de marees pel canvi social.  Igual que la marea groga amb educació, però de color roig i en cultura. Per a moltes està clar que la Cultura és un Dret Social però a vegades és necessari poder explicar clarament per que ho diem.

La cultura és un dret social. Nou Barris
“La cultura és un dret social. No el toqueu.” Entre més reivindicacions. Manifestació de Nou Barris Cabreja diu Prou! a la Plaça Sant Jaume del 9 de maig del 2013. Foto Joan Linux

En Xavier Artal comentava en el post de Temptatives #endefensadelsdretssocialsper què la cultura es un dret social?… la cultura ens permet fer-nos grans, créixer, relacionar-nos. La Cultura és cohesionadora, un antídot contra el feixisme, la xenofòbia, el racisme…..la cultura et permer reflexionar, abstraure el pensament , crear, i portar-lo després a la vida quotidiana i compartir-lo…La cultura és pot treballar des de nosaltres mateixos ( cultura popular) i gestionar-la també des del moviments socials / gestió ciutadana, centres, socials, entitats,etc) si tenim la pretensió de canviar, transformat o transgredir la realitat. SENSE DRETS SOCIALS NO HI HA CULTURA, PER QUÈ LA CULTURA ÉS UN DRET SOCIAL”

I en Xavier Urbano compartia les xarxes socials aquest vídeo que d’una manera molt clara explica la diferència entre la cultura entesa com indústria o com a dret social i les tensions que es generen entre aquests dos conceptes.

I tu, què en penses?

Categories

9Barris, Cultura, Participació

Etiquetes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: