Vés al contingut

El Circ d’Hivern en perill

Per a molta gent que hem crescut a Nou Barris el Circ d’Hivern és una cita obligada. Un dia que ens deixem sorprendre per propostes que mai ens deixen indiferents. O ens encanten o no les entenem. Mai ens posem d’acord. L’únic espectacle a l’any per al que organitzem una sortida familiar. Quedem amb els germans, nebots, mares per després d’algun dinar familiar. Busquem un moment de trobada durant les festes nadalenques per escapar-nos en grup, per anar-hi. I és que a més, els preus assequibles, ens permeten, amb un petit esforç, convidar a tota la canalla.

_Ateneu_Popular_9_Barris._Maravillas__16__Circ_d_Hivern_original
“Maravillas” El 16è Circ d’Hivern. Degut a les obres a l’Ateneu Popular 9 Barris es va fer al Mercat de les Flors.

Ja són més de15 anys d’anar a veure’l. Hem crescut amb ell, ens ha donat capacitat critica alhora de veure espectacles, ens ha fet pensar i a més ens ha deixat col·laborar de manera voluntària en la seva organització venent entrades, col·locant cadires,…

I és que cada any passen més de 8000 espectadors a veure’l.

És això que la cultura de qualitat arriba a tothom, és això de que la cultura et permet créixer com a persona, és això de que la cultura fa comunitat i cohesiona socialment, és això de que la cultura genera moviment econòmic solidari, és això de que la cultura és un dret social i per tant ha de ser recolçada amb diner públic, amb els diners de tots i totes.

És això que no podem deixar perdre. I això és el Circ d’Hivern.

circ_hivernL’Ateneu Popular 9 Barris, veu en perill l’edició de 2013 perquè “a hores d’ara no té assegurat el suport necessari de la Generalitat de Catalunya”. A aquest fet, que genera en l’entitat “una gran incertesa”, s’hi afegeixen “els retards en el pagament de les ajudes de l’any 2012 ja concedides pel Departament de Cultura de la Generalitat”, que a finals de maig encara no s’han fet efectives. Això es tradueix en què el Circ d’Hivern, que cada any escull el muntatge que s’hi podrà veure a través d’una convocatòria oberta, enguany no l’hagi convocada.

Pots llegir tot el comunicat sobre el Circ d’hivern de Bidó de Nou Barris aquí.

salvem el circ hivern
9Barris Cabrejada a la Plaça Sant Jaume. Maig 2013

Categories

9Barris, Cultura, Participació

Etiquetes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: