Vés al contingut

Seminaris de Pedagogia llibertària

Interessant proposta que es realitza a l’Espai Obert del barri de Sant de Barcelona. Un Seminari que partint de textos i presentacions farà una aproximació a la pedagogia llibertària a través dels principals projectes que s’han desenvolupat al llarg de la història i anirà desvelant els seus principis educatius.

pedagogia llibertariaMolts que hem estudiat matèries pedagògiques hem conegut propostes basades en el desenvolupament de l’alumne i la societat, on la relació entre l’educador i l’educand no és basa en la jerarquia, on els exàmens no són el sistema per ser aprovat o expulsat del sistema educatiu…

Molts projectes educatius que estan funcionant actualment ho fan sobretot des d’aquesta perspectiva. Algunes escoles recullen aquesta filosofia i sobretot es veu en els Ateneus, Casals i Centres Culturals que intenten donar les eines necessàries per que la persona creixi com protagonista de la seva realitat i la transformi des de valors com la solidaritat, la cooperació, el suport mutu, etc..

A Educació Social vam estudiar a Neill, a Makarenko, a Freire, a Krishnamurti, de rasqui a Ferrer i Guardia i no veure res de Robin a Cempuis per exemple. Aquest últim és un dels projectes pioners de la coeducació i la educació no sexista. L’aportació de la pedagogia llibertària a les actuals pràctiques educatives que intenten centrar a la persona en el centre de l’acció educativa són molt clares.

Per fer les inscripcions aquí.

Categories

Educació Social

Etiquetes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: