Vés al contingut

Treball comunitari i moviments socials; una relació necessària i poc existent

treball social i mov socials
Foto de Waltarrrrr en Lioness -ABCTN

Article de Judit Font a la revista de Treball Social que explica la relació entre treball comunitari i moviments socials, si bé hauria de ser de col.laboració necessària, és actualment poc existent, sobretot per absència d’un dels dos elements, el treball comunitari. Per contra, el ressorgiment de moviments socials en la defensa de drets en retrocés vinculats a la protecció social comparteix espai d’acció amb els objectius fonamentals del treball social i posa al descobert les mancances de la política social actual. En aquest context, la manca d’aliances amb els moviments socials i la desconnexió amb els processos de reivindicació pot decantar l’ambivalència del treball social cap al costat de la funció de reproducció i control social. Per aquest motiu, es proposa l’aposta per un treball comunitari situat i posicionat cap a la generació de noves aliances amb actors socials que també treballen en altres entorns socials fora de les institucions.

El pots llegir aquí: http://www.tscat.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=1917&catid=49&lang=ca

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: