Vés al contingut

L’Escola de Teatre el Timbal es reinventa a través de l’economia solidària

L’Escola viu una etapa de canvis molt importants, que es finançarà gràcies al teixit cooperatiu. Article que vaig publicar a la Directa el 8/1/2014.

el timbal cooperativa (2)
Fa 40 anys que l’Escola forma professionals del teatre Eli Mora

Anton Font, membre fundador del grup de teatre Els Joglars, va fundar a Barcelona El Timbal l’any 1969, que es va convertir d’aquesta manera en la primera escola de teatre de Barcelona.  Durant aquests anys, l’escola ha format a quantitats d’artistes, directors o professionals de la comunicació.

A dia d’avui, però, no poden assumir la pujada en el lloguer del local; tampoc complir la normativa per homologar el títol de Formació Professional, d’aprovació imminent. La solució a l’espai l’han trobat prop d’Arc de Triomf; al finançament, en allò col·lectiu i solidari.

L’any 2010 es van consolidar com a cooperativa de treball associat (SCCL) i membres de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya (FCTC) i de la Cooperativa de serveis financers ètics i solidaris COOP57. La fi del període en el seu local del carrer Portaferrisa, al districte de Ciutat Vella de la ciutat de Barcelona, significa una etapa de canvis molt important per a l’Escola, que els obliga a fer un gran esforç d’inversió econòmica sense cap ajut de les institucions públiques. Gràcies a l’acompanyament professional d’externs i al suport financer del teixit cooperatiu, el projecte pren un nou camí. “Estem segurs de tenir un projecte de futur, sòlid, encoratjador, transformador i, sobretot, possible d’assumir”, expliquen.

El trasllat i projecte al nou local d’Arc del Triomf a Barcelona implica una inversió important que volen finançar a través, bàsicament, de dues vies. La primera, les aportacions dels socis de la cooperativa i la sol·licitud de finançament extern per una part a una cooperativa de crèdit, Coop57, i a una entitat financera pública, ICF. L’altra, l’emissió de títols participatius: proposen a les persones que formen part de l’ecosistema d’El Timbal donar suport financer, de dues maneres diferenciades, i no excloents.

el timbal cooperativa (1)
La nova etapa serà finançada mitjançant l’economia solidària / Eli Mora

 

Categories

Cultura

Etiquetes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: