Vés al contingut

L’educació social a l’esfera pública. El reconeixement social de la professió #EdusoDay2015 #DiaES

Com ens veuen als educadors i educadores socials? Com ens tracten als mitjans? Sabem explicar la nostra feina a la resta de la societat? Realment coneixen i reconeixen el nostre treball, la nostra feina i les nostres tasques?

En la meva opinió l’educació social encara té molt a recórrer a l’esfera pública. La nostra tasca normalment no es coneguda. I quan apareixem al mitjans de comunicació és per un titular “groc” que ven molt diaris i ens categoritza quelcom negatiu. Tot i que a vegades apareixen noticies que ens donen aire fresc.

Nosaltres podem tenir molt clar que la nostra feina parteix del dret de la ciutadana i alhora que és una professió de caràcter pedagògic, generadora de contextos educatius. Però ens resulta molt difícil visualitzar-ho i explicar-ho.

Quan ens coneixen mínimament ens situen només a l’espai “dels problemes socials”. Treballem en l’exclusió, amb persones amb dificultats, i no es veu la part d’acompanyament social propi de la promoció cultural i social, entesa com a obertura a noves possibilitats de l’adquisició de béns culturals, que ampliïn les perspectives educatives, laborals, d’oci i participació social de qualsevol persona. I encara menys el treball que podem desenvolupar sobre les estructures socials per produir canvis en el sistema que trenquin amb les lògiques d’inclusió-exclusió.

En definitiva, la nostra visualització a l’esfera social és un gran repte per a la nostra professió. Som-hi!

 CarnavalBlogs_2015CatEdusoday2015

One thought on “L’educació social a l’esfera pública. El reconeixement social de la professió #EdusoDay2015 #DiaES Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: