Vés al contingut

La 1era radiografia de les llars amb nens de Barcelona mostra que les desigualtats entre barris s’han agreujat

El Baròmetre de la infància i les famílies a Barcelona (2014) -la primera radiografia completa de la situació de les llars amb nens- mostra que les desigualtats econòmiques entre els barris s’han agreujat i que els nens de famílies amb rendes més baixes tenen més carències alimentàries i materials, i pitjors resultats acadèmics.

L’informe va ser presentat per l’Ajuntament aquest juliol. Un fet greu davant les situacions de precarietat que moltes famílies estan vivint. L’anterior govern municipal, per exemple, sempre havia contestat que no tenia dades davant les demandes de la Plataforma 9Barris Cabrejada per poder fer un diagnòstic acurat.

Algunes de les dades que apunta:

  • El 27,9 de les llars amb menors afirmen tenir dificultats o molta dificultat per arribar a final de més. El 49% en el cas de les llars monoparentals
  • Un 10% de les llars amb menors no veuen assumible el pagament de la hipoteca o el lloguer en els propers 3 any. Un 21,2% en el cas de les llars monoparentals
  • L’11,3% dels menors de 16 anys no poden realitzar de forma regular activitats d’oci i esport.
  • El 7,5% no poden participar en els viatges i esdeveniments escolars pels quals s`ha de pagar.
  • El 13,3%dels menors de 16 anys viuen en llars que no poden mantenir l’habitatge a una temperatura adequada durant els mesos freds(pobresa energètica).

Aquí el pots descarregar.

barometre_infància_i_families_Barcelona

Categories

9Barris, Educació Social

Etiquetes

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.