Vés al contingut

Per treballar per a la gent jove cal treballar des de i amb la gent jove

El treball amb i des dels joves és molt divertit i engrescador però alhora és complex i fluctuant. Els diferents interessos i objectius de la dinamització, fa que el estatus i rol del professional sigui molt divers. Per exemple l’encàrrec variarà si es treballa per una empresa privada, una administració o una associació sense afany de lucre arrelada a un territori. Per a treballar per a la gent jove cal treballar des de i amb la gent jove. D’aquí se’n deriva la tasca de dinamització que s’ha de desenvolupar independentment de la categoria professional que es tingui. Es tracta que el jovent conegui la seva realitat, i adquireixi eines per tal de transformar-la en col·lectivitat i des de valors com el suport mutu i la solidaritat. La persona dinamitzadora l’acompanyarà, però mai decidirà per ell o ella. Aquesta, és una feina complexa però apassionant.

L’equip que oganitza el proper Be Youth Worker Today ens planteja que al territori català existeixen moltes persones que es dediquen professionalment al treball amb joves. La majoria tenen estudis relacionats amb l’àmbit social (Educació Social, Treball Social, Psicologia, Integració Social, Animació Sociocultural, etc) i algunes tenen estudis relacionats directament amb la Joventut (Màster Interuniversitari en Joventut i Societat, cursos impartits des de les admnistracions supramunicipals com la Direcció General de Joventut i la Diputació de Barcelona, cursos impartits des dels col·legis professionals i associacions de professionals, etc).

Algunes estan contractades per l’administració local, directament o a través d’empreses de serveis socioeducatius, i estan ubicades en serveis que depenen de les regidories de joventut (tècnics de joventut, dinamitzadors juvenils, informadors juvenils), de Benestar Social (educadors socials, educadors de carrer), de serveis de Salut i plans de prevenció de drogodependències, de serveis d’orientació i assessorament sociolaboral, etc. Altres estan contractades per entitats (associacions sense ànim de lucre, fundacions, coordinadores, ateneus, etc) i desenvolupen projectes amb subvencions públiques i altres fonts de finançament en una gran diversitat de centres i serveis (CRAE, UEC, Centres Oberts, IES, etc etc etc).

Aquí veiem que ens diuen alguns d’aquests professionals:

Categories

Joves, Participació

Etiquetes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: