Vés al contingut

Apunta’t al recompte de la Xarxa d’atenció a les persones sense llar

recompte_sense_llar_

Apunta’t al recompte clicant aquí

A Barcelona s’han realitzat tres recomptes de persones dormint al carrer. Dos d’ells organitzats per la XAPSLL, el 2008 i el 2011, i un tercer per Arrels Fundació el maig de 2015. Els recomptes d’una nit tenen el doble objectiu de comptabilitzar el nombre de persones que dormen al carrer en un moment concret i de detectar nous espais de pernocta a partir d’una prospecció exhaustiva de tota la ciutat.

Des del 2008 la XAPSLL ha fet un esforç per recollir i sistematitzar dades de la situació de les persones sense llar a la ciutat, dades que s’han publicat en tres informes:

L’any 2016 ens hem marcat l’objectiu de millorar la recollida de dades i consolidar una metodologia pròpia consistent en realitzar recomptes anuals de les persones que pernocten a la via pública, la recollida de dades de persones que aquella mateixa nit pernocten en equipaments residencials de la XAPSLL, juntament amb les dades que ja disposen en el seu treball diari les organitzacions i els equips de carrer de la ciutat.

La XAPSLL ha estat pionera en la recollida d’informació quantitativa i qualitativa, la qual cosa ens ha permès conèixer la realitat de les persones sense llar a la ciutat de Barcelona, així com millorar els recursos i serveis d’atenció.

Barcelona va fer seva la crida del Parlament Europeu en la seva declaració on s’instava a posar fi amb el sensellarisme al 2015 amb un compromís en l’àmbit de la UE per a resoldre el problema de les persones sense llar instal·lades a la via pública. Link

Barcelona també fa seva la resolució de maig del 2015 del Parlament de Catalunya, ratificada en el darrer ple sobre emergències socials, on s’insta a que es realitzin recomptes a tot el territori català de forma bianual.

Amb tot això la XAPSLL reafirma el compromís de treballar en la millora del coneixement de la realitat de les persones sense llar per tal de poder abordat la situació d’aquestes persones. Un compromís amb les persones sense llar per la defensa dels seus Drets.

Categories

Educació Social

Etiquetes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: