Vés al contingut

Taula rodona sobre «Educació, Drets i Refugi»

cartell_educacio_refugi

#EducacióiRefugi #VolemAcollir

Dijous 15 desembre a les 18.30h a l’Ateneu Popular 9Barris
c/Portlligat 11-15, 08042 Barcelona // <M>L4 Trinitat Nova o L3 Roquetes
Entrada lliure amb aforament limitat. Fes la teva inscripció aquí.

Organitza: 9barris Acull, Assemblea Groga de 9Barris, i Edualter

Presentació
A partir dels debats que s’han generat a les escoles i instituts, AMPES, casals, esplais o agrupaments sobre el tema de la recollida i enviament de material a les persones refugiades, resulta incontestable que el tema ha d’entrar als espais educatius dels nostres barris. No només perquè res del que afecta els humans ens és aliè, sinó perquè estem davant d’un fenomen que no és pas puntual i passatger, sinó permanent. I als centres educatius i als socioculturals no el podem encarar de manera descontextualitzada, ni tampoc des de l’emocionalitat per sincera i sentida que sigui.

No podem obviar que les persones refugiades són una conseqüència de les guerres, o de les dictadures o de l’imperialisme. I és per aquest motiu que ha de ser una ocasió ineludible per educar des d’una perspectiva crítica i transformadora. I amb una perspectiva de solidaritat propera i concreta en el nostre quotidià que ens apropi als infants i joves que han hagut de deixar els seus països d’origen en contra de la seva voluntat, als infants i dones que han hagut de fugir de casa seva per maltractament i abandonament, o a les famílies que pateixen la plaga dels desnonaments.

Ponents.

  • Bel Olid, traductora i escriptora.
  • Merche Ochoa, Pallassos Sense Fronteres.
  • Noemí Rocabert, Directora de l’Escola Mestre Morera de Ciutat Meridiana.
  • Mariano Flores, Edualter.

Més info i inscripcions: https://goo.gl/forms/KHzTzzBNH1Woy77K2

Setmana d’accions educatives pel dret a migrar #ObrimFronteres
La taula rodona forma part de la setmana d’accions educatives pel dret a migrar que és desenvolupa del 10 al 18 de desembre. Aquesta setmana té per objectiu crear un espai de col·laboració i ajuda mútua per incorporar el tema de Refugi i Asil en qualsevol espai educatiu. Per tant, més enllà de desembre seguirem treballant a enfortir el treball conjunt.

One thought on “Taula rodona sobre «Educació, Drets i Refugi» Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: