Vés al contingut

Per un Saló de l’Ensenyament sense exèrcit #SalóSenseExèrcit

L’Exèrcit continuarà al Saló de l’Ensenyament i hi ocuparà més espai. Passarà de tenir-hi un estand de 36 metres quadrats a un de 100. Fira de Barcelona ha decidit atendre la petició del Ministeri de Defensa, que hi havia sol•licitat un espai més gran a l’esdeveniment que es realitzarà del 22 al 26 de març. L’Ajuntament, en canvi, havia demanat que s’hi eliminés la presència dels militars.

Des de la campanya Desmilitaritzem l’Educació han denunciat que la Fira de Barcelona ha acceptat mantenir i ampliar l’espai destinat a l’exèrcit al Saló de l’Ensenyament, contra la voluntat popular recollida i expressada per l’Ajuntament de Barcelona i el Parlament de Catalunya.

Estand al Saló de l'Ensenyament
Estand al Saló de l’Ensenyament // Foto de JM Ramos

En un comunicat, des de la campanya, denuncien que acceptant la presència de l’exèrcit s’està ignorant la Resolució 1141/X, de 16 de juliol de 2015, i la Moció 55/XI de 14 de juliol de 2016, aprovades pel Parlament de Catalunya, així com la Declaració Institucional del Plenari del Consell Municipal de Barcelona de 26 de febrer de 2016, acords institucionals que donen resposta a les mobilitzacions de les entitats i les persones que treballen al territori per la pau i per preservar els espais lliures de militarisme.

Aquestes entitats que vetllen per la pau i la solució dialogada dels conflictes consideren que les fires educatives de qualsevol tipus han de servir per oferir al jovent opcions per fomentar la creativitat, el pensament crític i fomentar el valor de la pau, precisament perquè són entorns on esperem formar en alternatives a les que ens dóna el món actual. Per això, no són el lloc per reclutar i mostrar que els exèrcits són la norma en un món col•lapsat de conflictes. També denuncien el discurs de què l’exèrcit és una sortida laboral més, afirmació que consideren completament allunyada d’allò que realment vol dir entrar a l’exèrcit i tot el que això pot comportar.

exercit-salo-ensenyament-2
Acció de protesta. Foto Desmilitaritzem l’Educació

Desmilitaritzem l’Educació ha demanat reunir-se amb les dues administracions i també amb Fira de Barcelona, amb l’esperança que reconsiderin la seva posició. Alhora, emplacen a altres entitats, com els sindicats d’ensenyament o la FAPAC, a manifestar el seu rebuig a la presència dels militars. I l’entitat avisa que continuarà mobilitzant per crear espais educatius lliures d’armes i exèrcits amb el lema:

Les Armes No Eduquen, Les Armes Maten

Desmilitaritzem l’Educació és una plataforma que aplega més de 70 entitats vinculades al foment de la pau i l’educació que es mobilitzem per fer del món de l’educació i tot el que l’envolta un espai de pensament que potenciï el pacifisme actiu i el pensament crític. És per tot això que reivindiquen espais educatius desmilitaritzats com part d’una educació on les armes no siguin normatiltzades -com es fa i es permet amb l’entrada de l’exèrcit en contextos educatius com el Saló de l’Ensenyament.

exerxit_ensenyament

Categories

Participació

Etiquetes

,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: