Vés al contingut

El veïnat de Santa Caterina vol #ColorALaCalle

El 27 de novembre del 2016 molts veïns i veïnes del Barcelona barri de Santa Caterina van participar a l’acció #ColorALaCalle. Es tractava de donar color al carrer en col·laboració amb un grup d’artistes i educadors socials en el marc del programa Erasmus + “Take pART”.

coloralacalle-2
Nenes pintat i brigada esborrant. Foto a #ColorALaCalle

Aquest mateixos veïns, fa  unes setmanes, han iniciat una campanya per poder mantenir els carrers amb color. La seva demanda és deguda a que l’ajuntament ha iniciat la neteja de les pintures fetes a l’asfalt del carrer Freixues i a la plaça de Santa Caterina quatre dies després de la seva realització. Expliquen que tot i que el permís del consistori deia que això passaria “és molta la gent del barri que  han manifestat que el conjunt pictòric donava vida i color al barri de  Santa Caterina, i que se senten decebuts amb la decisió d’esborrar les pintures”.

Al procés s’han implicat més de 600 veïns, de totes les edats i orígens, molts dels quals mai havien participat en cap acció de barri, segons els seu promotors. En aquest projecte hi ha participat el col·legi públic Cervantes i l’Escola tècnico-professional Xavier. Per fer les pintures van rebre 540 propostes, en les quals es tractaven els temes com l’orgull de viure en un barri històric, la preservació de la identitat del barri, la necessitat d’espais verds o d’espais de trobades, etc.

Per tot això volen tornar a fer la pintada horitzontal, amb pintura permanent, al carrer Freixures i a la plaça Santa Caterina al maig del 2017, amb la idea que el carrer torni a estar ple de colors.

Pots donar-lis suport signant aquí

L’art és una eina de comunicació per a la comunitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: