Vés al contingut

El futur del Rec Comtal passa per la cultura, l’educació, l’economia social i la participació

Des de l’AVV de Montcada Can Sant Joan ho tenim clar. Aquest són els 4 eixos que han de permetre construir barri la voltant del Rec Comtal. I així ho vam explicar a la taula rodona que vam celebrar el passat dijous 2 de febrer al centre cultural Kursaal acompanyats d’experts i amigues com Enric H. March i Roger Sansi, que han fet un llibre i un documental respectivament sobre la història dels usos del Rec, i la periodista d’El Periódico, Helena López, autora de reportatges periodístics sobre la lluita veïnal per reclamar la dignificació d’aquest espai.

rec-comtal
Prop de 100 persones a la taula rodona sobre el Rec Comtal a Montcada Can Sant Joan. Foto d’Ernesto Isunza

La part de l’obra està quasi acabada i la dignificació de l’espai és una oportunitat pe fer créixer el barri. L’espai permet construir des de la cultura i l’educació. No com un museu que passes a veure’ls sense tocar res,  sinó a través de la interacció i tacar-se amb el fang podem aprendre de la història i de la natura. I és amb aquest moviment que hem de provocar una millora econòmica per a la realitat de les barriades. No per a turoperadores de multinacionals d’hotels que portin xinesos a visitar a l’espai. I sí des dels joves que aprenen, es formen i tenen experiències laborals significatives i dignes.

Algunes imatges de la realiltat del Rec Comtal i el canvi que ha patit.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: