Vés al contingut

ART I CULTURA EN L’ACCIÓ SOCIOEDUCATIVA. 2a EDICIÓ

#ArtCult_ES21

Popularment, el concepte d’art ha estat directament lligat a un univers ric i variat percebut com una cosa llunyana de la quotidianitat. Un món a part on l’accés és limitat i restringit a uns pocs escollits. Des de fa alguns anys, aquest concepte està canviant i l’art està tenint un nou rol, més centrat en el procés artístic i educatiu que en la idea d’obra acabada. Observem que la música, la dansa, el teatre, el circ, la pintura, el graffiti, etcètera permeten que diferents persones, amb capacitats diferents, puguin participar  simultàniament fent coses diferents per a un resultat estètic i per a un procés col·lectiu i transformador. I és que els llenguatges artístics són adequats per a facilitar i promoure l’apoderament perquè permeten desenvolupar alguns conceptes clau com la creativitat, la democràcia i la transformació.

Així, l’art permet repensar el món, proporciona eines per organitzar-se en col·lectiu i cercar altres maneres de construir-ho. Es converteix en una eina molt potent per  l’acció socioeducativa  que busca l’empoderament personal,  grupal i comunitari. Cada vegada trobem més experiències en  aquest sentit, les quals volem visitar i conèixer de la mà dels protagonistes: quins són els reptes als quals s’enfronten per la construcció de metodologies, la gestió comunitària, la utilització dels llenguatges artístics, el rol de professional  i el paper de l’espai públic.

Accés lliure amb inscripció prèvia. Les conferències són online.

Inscripció en aquest link: https://forms.gle/aJovZgMwkJQ5yJY8A

Programa:

-Dilluns 26 d’abril de 10.30 a 12.30h i de 17.30 a 19.30h. Una mirada internacional al circ com eina educativa i d’empoderament. Amb Ilaria Bessone i Tommaso Negri de la xarxa italiana  AltroCirco

-Dilluns 10 de maig de 10.30 a 12.30h i de 17.30 a 19.30h. Propostes artístiques i educatives en els centres penitenciaris. Amb Àngela Peinado, responsable dels tallers artístics del centre penitenciari Brians2.

-Dilluns 31 de maig de 10.30 a 14.30h. Diàlegs sobre circ, creació i acció socioeducativa. Amb Marissa Paituví de la Central del Circ i Elies Martínez i Guille Vidal-Ribas de l’Ateneu Popular 9 Barris.

Activitat amb el suport de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona, Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya, Coordinadora per l’Animació Sociocultural de Catalunya, la Central del Circ i l’Ateneu Popular 9 Barris.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: