Vés al contingut

L’acció comunitària com a estratègia de millora educativa i construcció de ciutadania en època de pandèmia

Molt content de compartir aquest article que explica un dels projectes que van desenvolupar en el barri de Can Sant Joan. L’article el fem conjuntament amb la Conxita i l’Alícia de l’equip de direcció de l’Institut Escola el Viver.

Està publicat en la Revista de la Universitat de Barcelona Temps d’Educació número 63.

Aquest article exposa diferents trets conceptuals i metodològics de l’acció comunitària, com a estratègia per a la millora educativa i la construcció de ciutadania a partir de dos projectes implementats a la localitat de Montcada i Reixac: «El Rec es mou» i «Cultura i Barri».

En aquest sentit, es descriu i s’explica la seva implementació i funcionament i s’identifiquen reptes, accions i resultats que s’han assolit durant la pandèmia de la COVID-19. Ambdós projectes conflueixen en el marc de la Taula Comunitària del Barri, un espai que aglutina entitats, serveis i equipaments que treballen per a la inclusió, la cohesió social i l’empoderament de la ciutadania.

Així, la inclusió es fomenta donant veu a col·lectius que normalment no la tenen, com el poble amazic o gitano; la cohesió social a través del lema «Un barri fet per totes», en què es dona cabuda a tothom pel fet de ser-hi, independentment de la seva realitat socioeconòmica; i l’empoderament personal, grupal i comunitari a partir de les construccions de relacions veïnals, per donar resposta a situacions complexes com, per exemple, un espai educatiu i de socialització durant el desconfinament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: