Vés al contingut

Escola Popular d’Economia

L’Escola Popular d’Economia #OKONOMIA es basa en els plantejaments de l’educació popular impulsada per Paulo Freire.

una finestra
Obrint finestres d’esperança a través de l’educació popular

Aquest és un projecte col·lectiu que volen tirar endavant a València. Pretén, partint de la pròpia realitat i dels coneixements de cada participant en matèria econòmica, construir processos educatius dialèctics, a partir dels quals cada persona sigui capaç de comprendre la seva realitat econòmica perquè pugui prendre decisions alternatives informades i conscients individuals i/o col·lectives que puguin conduir a una transformació de la societat mitjançant l’empoderament enfront del sistema econòmic.

En l’educació popular els educadors i educands es situen en un mateix pla. Tots ells aprenen en un clima de respecte i llibertat. La comunicació, la interacció i el diàleg entre els participants són les eines principals de tot el procés i es parteix de la pròpia realitat econòmica de cada persona, dels seus coneixements, de cada context concret per anar creant un cos de coneixements compartits.

Meravellosa la idea de treballar sobre una necessitat social actual, com és entendre l’economia, per empoderar a les persones i transformar la societat a través de l’educació popular. Una iniciativa molt potent que espero es multipliqui arreu.

I com deia en Paulo Freire: “Seria en veritat una actitud ingènua esperar que les classes dominants desenvolupin un forma d’educació que permeti a les classes dominades percebre les injustícies socials en forma crítica.”

Per a més informació:

http://nittua.eu/wpokonomia/

http://goteo.org/project/okonomia-escuela-popular-de-economia/home

escola popular economia freire

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: