Vés al contingut

Una mirada pedagògica a la Gestió Comunitària

Col·laboració en el blog de la Irene Gómez,
pedagòga i activista a l’Ateneu L’Harmonia.

El treball que presentem a continuació vol establir unes línies interpretatives en Gestió Comunitària des de l’àmbit de la pedagogia. Fins ara les interpretacions han anat de la mà de les disciplines de la sociologia i la cultura. Per dur-ho a terme, ha estat prioritari determinar una anàlisi educativa des de l’academicisme en relació a la Gestió Comunitària, així com una aproximació històrica, política i jurídica al fenomen.

El pots llegir sencer aquí.

Posteriorment, ha resultat significatiu analitzar les dinàmiques d’aquesta estructura a partir d’una comparativa entre dos projectes de Gestió Comunitària de la ciutat de Barcelona: l’Ateneu L’Harmonia i l’Ateneu Popular 9 Barris. Tota la investigació s’ha vist dotada d’un sentit col·lectiu lligat a la generació de coneixement i aprenentatge útil per a tota la comunitat educativa, però específicament per les comunitats d’ambdós ateneus escollit per al treball amb la voluntat de contribuir al seu desenvolupament i, a la vegada, esdevenir una eina pràctica per a tots els projectes de Gestió Comunitària.

El document és el Treball de Final de Grau de Pedagogia de la Universitat de Barcelona .

Foto de l’interior de l’Ateneu l’Harmonia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: